Komentara: 9
Pregleda: 10384

Radno vreme za predstojeće uskršnje praznike

29.03.2018. u 16:00h > 30.03.2018. u 12:10h
Izvor: Subotica.com
Tokom predstojećih uskršnjih praznika, radno vreme javnih preduzeća, ustanova i drugih objekata od javnog značaja biće usklađeno sa praznikom. Osim vikenda, neradni dani biće petak, 30. mart, i ponedeljak, 2. april.
Radno vreme za predstojeće uskršnje praznike

Veliki petak i Uskrs po Gregorijanskom kalendaru nisu državni praznici, te se rad lokalnih preduzeća i ustanova donosi u skladu sa odlukom Gradskog veća.

Gradsko veće Grada Subotice odredilo je da su dani 30. mart i 2. april (Veliki petak i drugi dan katoličkog Uskrsa), neradni za sve zaposlene u Gradskoj upravi. U obrazloženju odluke stoji: S obzirom na značaj verskog praznika katoličkog Uskrsa i činjenice da je Grad Subotica podneblje koje je vekovima multinacionalno i multikonfesionalno, naseljeno velikim brojem porodica iz mešovitih brakova, određuje se radno vreme kako je to navedeno u gornjem rešenju, za sve zaposlene u Gradskoj upravi bez obzira na versku pripadnost.

Za vreme katoličkih uskršnjih praznika, 30. marta i 2. aprila, rad u Domu zdravlja Subotica biće organizovan na sledeći način:

Služba za opštu medicinu - u periodu 7 do 20 časova radiće ambulante Ogranak 2 (Beogradski put 45), Ogranak 4 (Karađorđev put 55), Ogranak 6 (Segedinski put 42) i ambulanta Mali Bajmok, kao i prigradske ambulante Palić i Tavankut. Zdravstvene stanice Bajmok i Čantavir radiće od 7 do 20 časova, a od 20 do 7 časova ujutru u njima će raditi Služba za hitnu medicinsku pomoć.

Služba za zdravstvenu zaštitu žena i dece tzv. Dečiji dispanzer - u periodu od 7 do 20 časova radiće Odeljenje ginekologije, Odeljenje pedijatrije i Razvojno savetovalište, dok će od 20 do 24 časa ostati pedijatrijsko dežurstvo. Dečije ambulante Bajmok, Čantavir i Palić neće raditi.

Stomatološka služba radiće u periodu od 7 do 19 časova, u zgradi Stomatološke poliklinike, kao i u ulici Đure Đakovića, dok će služba za specijalističko-konsultativnu delatnost raditi od 7 do 14:30 časova.

Za predstojeće uskršnje praznike, Apoteka Subotica radiće kroz dežurstvo. Apoteka Ogranak 1 (Gradska kuća), radiće non-stop za sve dane uskršnjih praznika. U petak i subotu, 30. i 31. marta, u periodu od 8 do 13 časova dežuraće apoteke Ogranak 18 (Prozivka), Ogranak 13 (Čantavir), Ogranak 14 (Bajmok). Apoteka Ogranak 11 (Tavankut) biće dežurna samo u petak, 30. marta, u periodu od 8 do 13 časova, dok će Apoteka Ogranak 2 (Mlečna pijaca) dežurati u samo u subotu, u periodu od 8 do 13 časova.

Za uskršnje praznike Maxi i Roda radiće po ustaljenom radnom vremenu, dok će  Trgoprometovi objekti u petak i subotu raditi uobičajeno, au nedelju do 12 časova. U ponedeljak će Trgoprometovi objekti biti otvoreni do 14 časova.

Pijace u nadležnosti JKP "Subotičke pijace" (Mlečna, Zelenac, Teslino naselje i Kvantaš) radiće u petak od 6 do 13 časova, u subotu od 6 do 15 časova, dok će u nedelju i ponedeljak biti otvorene od 5:30 do 13 časova.

JP "Pošte Srbije" radiće po ustaljenom rasporedu kod Željezničke stanice, u Bolnici, u Rodi, u Mišićevu i na graničnim prelazima. U objektu Univerexporta na Bajskom putu, pošta će raditi od 7 do 13.30 časova, a u Policijskoj upravi i u Sudu, u skladu sa radnim vremenom ovih ustanova. Pošta u Prvomajskoj ulici će raditi do 15 časova, a pošte prekoputa Supermarketa 024, na Karađorđevom putu, u Aleksandrovu, Malom Bajmoku, Zorci, u MZ Željezničko naselje, Prozivci, Radijalcu, Paliću, Bajmoku, Čantaviru, Novom i Starom Žedniku i Ljutovu radiće do 13 časova. Tokom uskršnjih praznika neće raditi pošte u Gradskoj kući, Bikovu, Bačkim Vinogradima, Đurđinu, Kelebiji, Šupljaku, Tavankutu i Hajdukovu.

Tokom uskršnjih praznika, JKP "Čistoća i zelenilo" će odvoziti komunalni otpad iz domaćinstava, osim u ponedeljak. Drugog dana Uskrsa, komunalni otpad će se odvoziti samo iz MZ Kelebija.

Blagajna JKP "Vodovod i kanalizacija" neće raditi na Veliki petak, 30. marta, i na Uskrsni ponedeljak, 2. aprila. 

U vreme uskršnjih praznika, od 30 marta do 9. aprila, Upravne kancelarije JKP "Stadion" i Stonoteniska sala neće raditi. Bazen "Dudova šuma" biće zatvoren za građane, a za sportiste će biti obezbeđeno dežurstvo, dok će SRC "Prozivka" raditi svakog dana po redovnom radnom vremenu, osim u subotu, 31. marta, kada će biti otvorena za od 6 do 13 časova. Sportski tereni u Prvomajskoj i Hala sportova radiće redovno tokom praznika.

Počev od 1. aprila, radno vreme Gradske deponije biće od 6 do 20 časova, tokom cele nedelje.

U periodu od 30. marta do 9. aprila, za vreme trajanja đačkog raspusta, JP "Subotica-trans" će saobraćati prema redu vožnje koji važi za radni dan, bez đačkih polazaka.

Međumesna liija Subotica-Bačka Topola-Novi Sad sa polaskom u 06:15 i povratkom u 11:40 iz Novog Sada, neće saobraćati u periodu od 30. marta do 9. aprila.

Međunarodna linija Subotica-Segedin neće saobraćati u petak i subotu, 30. i 31. marta, kao i u ponedeljak 2. aprila, dok će međunarodna linija Feketić-Subotica-Segedin saobraćati za vreme trajanja uskršnjih praznika, po redu vožnje.

U petak, 6. aprila, i ponedeljak, 9. aprila, zbog Državnog praznika autobusi JP "Subotica-trans" će saobraćati po redu vožnje za nedelju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 nedelje
Komentara: 9
Pregleda: 10384
Povezane teme

uskrs neradni dani

neradni dani za praznike

informacije za uskrs

Uskrs

radno vreme javnih preduzeća i ustanova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.