Komentara: 6
Pregleda: 8557

Radno vreme javnih ustanova i preduzeća povodom državnog praznika "Dan primirja u Prvom svetskom ratu"

10.11.2014. u 12:07h > 16:34
Izvor: Subotica.com
Povodom državnog praznika koji se obeležava 11. novembra (utorak), veći broj javnih ustanova i službi u Subotici neće raditi, dok će jedan broj raditi smanjenim kapacitetom. U zdravstvenim ustanovama biće organizovana dežurstva, dok se parking neće naplaćivati. Pošte neće raditi, smeće se neće odnositi.
Radno vreme javnih ustanova i preduzeća povodom državnog praznika "Dan primirja u Prvom svetskom ratu"

Utorak, 11. novembar, biće neradan dan zbog obeležavanja državnog praznika - Dana primirja u Prvom svetskom ratu. Praznik je prvi put zvanično obeležen prošle godine, na osnovu izmena Zakona o državnim i drugim praznicima koje je Skupština Srbije usvojila krajem 2011. godine.

Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada je u Francuskoj, u specijalnom vagonu maršala Ferdinanda Foša, potpisano primirje u Prvom svetskom ratu. Taj datum se obeležava u svim zemljama koje su potpisale sporazum.

U dane državnih i verskih praznika koji se praznuju u Republici Srbiji ne rade državni i drugi organi, privredna društva i drugi oblici organizovanja za obavljanje delatnosti ili usluga.

Državni organi, privrednici i uslužne delatnosti, čija priroda posla zahteva neprekidan rad - mogu da rade i u dane državnih praznika.

Dežurstva Doma zdravlja Subotica

U utorak u Domu zdravlja Subotica biće organizovano dežurstvo i to na sledeći način:

Služba za opštu medicinu: Dežurstvo za odraslo stanovništvo u periodu od 8 do 7 časova narednog dana biće organizovano u prizemlju Službe za zdravstvenu zaštitu žena i dece (tzv.“Dečijem dispanzeru“), u ulici Đure Đakovića 14, Subotica, kao i u zdravstvenim stanicama Bajmok i Čantavir.

Služba za zdravstvenu zaštitu dece: Obavljaće se dežurstvo u Dečijem dispanzeru, Đure Đakovića 14, od 8 - 24 časa (od ponoći do 7 časova ujutro javiti se u Opštu bolnicu Subotica).

Stomatološka služba: Za decu i odrasle, dežurstvo će se obavljati u zgradi Zubne poliklinike, Trg žrtava fašizma 16, u vremenu od 7 – 13 časova.

Apoteka ispod Gradske kuće će u utorak raditi non stop, kod Sinagoge, na Prozivki, u Bajmoku i na Paliću od 7,30 do 13 časova, dok će u Čantaviru primati pacijente od 7,30 do 19,30 časova.

Saobraćanje vozila Suboticatransa

U utorak 11.11.2014. godine zbog obeležavanja  državnog praznika "Dan primirja u prvom svetskom ratu", koji se praznuje neradno, autobusi JP "Suboticatrans"-a će saobraćati po redu vožnje za nedelju.

Linija 51 Subotica-Segedin sa vremenom polaska iz Subotice u 6,30 i povratkom u 12,30 će saobraćati kao i linija 76 koja saobraća na relaciji Novi Sad-Subotica-Segedin sa vremenom polaska iz Subotice u 7,35 i povratkom iz Segedina u 15,40.

Linija Subotica-Novi Sad će saobraćati po sledećem rasporedu:

  • polazak koji saobraćaja u 11,40 iz Subotice odnosno u 20,00 časova iz Novog Sada će saobraćati.
  • Polazak koji saobraća u 6,15 iz Subotice odnosnou 11,40 iz Novog Sada neće saobraćati.

Linija za Beograd neće saobraćati.

Bez odnošenja smeća u utorak

Iz JKP "Čistoća i zelenilo" obaveštavaju građane da se u utorak, 11. novembra, neće odnositi kućno smeće. Takođe javljaju da će u utorak biti zatvorena i gradska deponija.

Poštanski saobraćaj

Pošta u supermarketu "Rodić" u utorak će raditi od 8 do 20,30 časova, dok će na graničnim prelazima poštanske jedinice raditi nesmetano od 0 do 24 časa.

Svi marketi i prodavnice sutra će raditi po uobičajenom radnom vremenu.

*** Ova lista će se dopunjavati tokom dana kako budemo dobijali nove informacije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 8557
Povezane teme

neradni dani za praznike

državni praznik

dan primirja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.