Komentara: 17
Pregleda: 3553

Radnici Čistoće kontrolišu prijavljenu kvadraturu kod poslovnih potrošača

17.09.2014. u 17:10h
Izvor: RTV Yueco
Radnici Čistoće tokom avgusta su kontrolisali kvadraturu poslovnih prostora u centru grada, kako bi mogli da naplate uslugu za sakupljanje, odvoženje i deponovanje smeća. Prema Odluci o održavanju čistoće usluga se naplaćuje na osnovu kvadratnog metra. Pojedini vlasnici i zakupci poslovnih prostora nisu želeli da puste radnike Čistoće da premere prostorije, pošto je u katastru uredno zavedeno koliko kvadrata ima koji poslovni prostor.
Radnici Čistoće kontrolišu prijavljenu kvadraturu kod poslovnih potrošača

Tokom avgusta na adresu Yueko televizije stigao je veliki broj pritužbi od strane građana da im radnici Čistoće ulaze u poslovne prostore bez najave ili bilo kakvog naloga i obavljaju merenje prostorija. Zamenica zaštitnika građana kaže da građani imaju pravo da ne puste radnike Čistoće u prostorije ukoliko nemaju ovlašćenje i identifikacionom karticom.

U subotičkoj Čistoći ističu da su tokom avgusta radile tri ekipe sa po tri člana. Kontrolisali su poslovne prostore u 11 ulica u centru grada i slučajnim uzorkom su utvrdili da od šest kontrolisanih poslovnih potrošača ni jedan nije imao kvadraturu u objektu koju je prijavio i po kojoj je plaćao usluge pomenutog preduzeća. Kontrolom je utvrđeno da je hektar ili 10.000 kvadrata manje fakturisano proteklih nekoliko godina za uslugu odvoženja smeća.

U Čistoći najavljuju da će nastaviti da proveraju kvadraturu poslovnih potrošača i u prigradskim mesnim zajednicama. U većini modernih i uređenih zemalja usluga odvoženja smeća se plaća po količini, a ne kvadratima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 3553
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.