• Pregleda: 3401

Radio Subotica ostaje bez frekvencije programa na mađarskom?

Radio Subotica dobila je dopis od Radio–televizije Vojvodine kojim se od 1. septembra otkazuje ugovor o ustupanju frekvencije na 89,6 Mhz, a koju koristi redakcija na mađarskom, izjavio je direktor Radio Subotice Ljubiša Stepanović.
Radio Subotica ostaje bez frekvencije programa na mađarskom?

Stepanović kaže da će to značiti vraćanje emitovanja programa Radio Subotice na jednoj frekvenciji i na tri jezika, a na lokalnoj samoupravi je odluka hoće li za prepolovljeni program i dalje plaćati isti broj zaposlenih.

Iako je odbio izjavu za redakcije na hrvatskom i srpskom, glavni urednik programa na mađarskom Erne Nemet na današnjem sastanku zaposlenih rekao je da su njihovi novinari dobili ponudu iz Radio–televizije "Panon" da pređu u tu kuću.

Povodom raskida ugovora o ustupanju frekvenecije 89,6 Mhz redakcija Radio Subotice pokušala je da dobije i informaciju iz Radio–televizije Vojvodine, ali, osim obećanja da će se javiti, ništa konkretnije nije saopšteno.

Niko neće Radio Suboticu - Agencija za privatizaciju ponovo je danas oglasila prodaju Radio Subotice pošto prvi pokušaj privatizacije nije uspeo. Kako se navodi u javnom pozivu, početna cena 100 odsto kapitala Radio Subotice je 28.021 evro, odnosno 70 odsto procenjene vrednosti kapitala tog radija u vlasništvu Grada Subotice.

Radio Subotica program emituje gotovo pola veka, a trenutno ima 34 zaposlenih. U njemu rade redakcije na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku, a pored ta tri, program se emituje i na bunjevačkom i nemačkom jeziku.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

7
Deki Odgovori
Bas sam se potresao...da nisam procitao ne bi ni znao da radio subotica jos uvek postoji...
Vesko Odgovori
Neka lokalna vlast resava ovu situciju, posto su obecali da ce u svemu biti bolji nego prethodna
vlast, u cemu su nas zaista uverili, u tome da su daleko gori, tacnije najgora vlast, za koju
građani Subotici nisu glasali, niti su bili pitani. Nije njima ni stalo do naseg misljena, vec samo da
vladaju, a Mglai da bude vecni gradonacelnik.
makazar Odgovori
Umesto Radio Subot ' ce uskoro u Vašem gradu - Radio Bilbord Krajina sa večnim hitovima Bore Drljače i Baje malog knindže....Jadna li nam majka
Sojic Odgovori
Maglai ne slusa radio pa mu ni ne treba!
panonski čamac Odgovori
Planski sve prebačeno na Panon. Neverovatno šta se sve može desiti kada imaš dovoljno love i stranačkog uticaja.
Lex Télor Odgovori
dok je bio Tonni direktor nisu smeli ovo da urade jer on i zapravo zn te prljave igre koje igraju politicari kad hoce nesto da urade. zao mi je sto nije on direktor ili zao mi je sto on nece da kaze to ta sve zna.
Safet Odgovori
I na srpskom im je program bijo ocajan a kamo li na madarskom..
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.