Komentara: 7
Pregleda: 4097

Radio Subotica ostaje bez frekvencije programa na mađarskom?

25.08.2015. u 12:22h
Izvor: Radio Subotica
Radio Subotica dobila je dopis od Radio–televizije Vojvodine kojim se od 1. septembra otkazuje ugovor o ustupanju frekvencije na 89,6 Mhz, a koju koristi redakcija na mađarskom, izjavio je direktor Radio Subotice Ljubiša Stepanović.
Radio Subotica ostaje bez frekvencije programa na mađarskom?

Stepanović kaže da će to značiti vraćanje emitovanja programa Radio Subotice na jednoj frekvenciji i na tri jezika, a na lokalnoj samoupravi je odluka hoće li za prepolovljeni program i dalje plaćati isti broj zaposlenih.

Iako je odbio izjavu za redakcije na hrvatskom i srpskom, glavni urednik programa na mađarskom Erne Nemet na današnjem sastanku zaposlenih rekao je da su njihovi novinari dobili ponudu iz Radio–televizije "Panon" da pređu u tu kuću.

Povodom raskida ugovora o ustupanju frekvenecije 89,6 Mhz redakcija Radio Subotice pokušala je da dobije i informaciju iz Radio–televizije Vojvodine, ali, osim obećanja da će se javiti, ništa konkretnije nije saopšteno.

Niko neće Radio Suboticu - Agencija za privatizaciju ponovo je danas oglasila prodaju Radio Subotice pošto prvi pokušaj privatizacije nije uspeo. Kako se navodi u javnom pozivu, početna cena 100 odsto kapitala Radio Subotice je 28.021 evro, odnosno 70 odsto procenjene vrednosti kapitala tog radija u vlasništvu Grada Subotice.

Radio Subotica program emituje gotovo pola veka, a trenutno ima 34 zaposlenih. U njemu rade redakcije na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku, a pored ta tri, program se emituje i na bunjevačkom i nemačkom jeziku.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 4097

Povezane vesti

Povezane teme

Radio Subotica

Ljubiša Stepanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.