Komentara: 18
Pregleda: 3931
Foto

Racionalizacijom do bolje uprave

01.09.2015. u 08:01h
Izvor: Subotica.com
"Karavan okruzima" koji organizuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave posetio je danas Severnobački i Severnobanatski okrug.
Racionalizacijom do bolje uprave

- Srbija mora da menja sistem državne uprave i lokalne samouprave, jer se resursi neće moći povećavati, već će raspored državnih službenika morati da bude racionalniji – poručila je ministarka Kori Udovički, posle sastanka sa upravom Severnobačkog okruga i predsednicima opština Subotica, Bačka Topola i Mali Iđoš.   

Moramo imati u vidu, nastavila je Udovički, da se ova racionalizacija sprovodi od decembra 2013. godine kada je došlo do zabrane zapošljavanja, od tada svi osećamo stešnjenost i ograničenje. Očekujemo da će dobrovoljnim otpremninama, penzionisanjem da do kraja godine ode oko 30 hiljada ljudi.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, podsetio je da je subotička Gradska uprava odavno racionalizovala broj radnih mesta i da viška zaposlenih nema.

- To smo rešili odlaskom ljudi u penziju i raskidanjem ugovora koji su bili na određeno vreme, mali broj onih je proglašen tehnološkim viškom – objasnio je Maglai, podsećajući na značajne uštede koje je grad napravio samo ukidanjem reprezentacije. - Nemamo viška zaposlenih, veći problem je kvalitet zaposlenih, kao i struktura zaposlenih u javnim preduzećima i ustanova. Drago mi je da je donet zakon koji daje ovlašćenja lokalnim samoupravama da rešavanje ovih problema.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 3 nedelje
Komentara: 18
Pregleda: 3931
Povezane teme
jene maglai plava sala kori udovički
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.