Komentara: 2
Pregleda: 5230

Putnici iz autobusa krijumčarili oružje i lekove

20.01.2020. u 15:59h
Izvor: Subotica.com
U saradnji sa policijom, carinici su na izlazu graničnog prelaza "Horgoš" sprečili pokušaj krijumčarenja malokalibarskog pištolja, vazdušnog pištolja, kao i lekova i marihuane otkrivenih kod putnika jednog autobusa.
Putnici iz autobusa krijumčarili oružje i lekove

Oružje, lekovi i manja količina marihuane otkriveni su kada je na red za kontrolu došao autobus domaćeg prevoznika koji saobraća na liniji Beograd – Budimpešta. Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, vozač je u svoje i ime putnika odgovorio da svi sa sobom nose samo lični prtljag.

Carinici su ipak odlučili da detaljno pregledaju autobus i putnike, pa su tako u postavi jakne koju je 41-godišnji bugarski državljanin nosio na sebi, pronašli malokalibarski pištolj marke ''ALFA 620'' sa pet pripadajućih metaka.

Daljom kontrolom, na sedištu istog putnika, u njegovoj ručnoj torbici, carinici su pronašli preko 1.000 tableta leka ''Rinasek 60mg'' koji se koristi u lečenju alergijskog rinitisa, 19 tableta leka ''Indapamid 2,5mg'' koji se koristi pri lečenju hipertenzije i 319 tableta u rinfuzu, za koje je putnik rekao da se takođe radi o ''Rinaseku''.

U istom autobusu zatekao se još jedan putnik, 31-godišnji Čeh, u čijem prtljagu je otkriven vazdušni pištolj marke ''Bereta Gardone'' sa pripadajućom municijom. U istu putnu torbu, putnik je zapakovao i plastičnu posudu sa poklopcem u kojoj se nalazila manja količina marihuane.

Oba putnika su zajedno sa oružjem i marihuanom predata policiji, koja će protiv njih podneti krivičnu prijavu zbog pokušaja krijumčarenja oružja i opijata, dok je carina pokrenula prekršajni postupak zbog neprijave lekova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 5230
Povezane teme

krijumčarenje oružja

uprava carina

carina

carinici

krijumčarenje lekova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.