Komentara: 12
Pregleda: 6610
Foto

Puštena u rad nova proizvodna linija Mlekare Subotica

17.11.2015. u 13:33h > 14:27
Izvor: Subotica.com
U prisustvu ministra privrede Željka Sertića u „Mlekari Subotica“ danas je puštena u rad nova linija za proizvodnju feta sira, vredna više od milion evra.
Puštena u rad nova proizvodna linija Mlekare Subotica

Uz pomoć nove, jedne od najsavremnijih mašina, u subotičkoj Mlekari godišnje će biti proizvedeno oko 2.500 tone sira, a celokupna proizvodnja biće namenjena izvozu na tržište Rusije.

- Mlekara Subotica, koja postoji već šest decenija, primer je kako dobra ekonomska ideja, ako je prati predan rad, umeće, dobar menadžment, može da se razvija i da postane jedna od vodećih kompanija, a takvih primera u našoj zemlji nemamo mnogo – poručio je ministar Željko Sertić. - Od 556 privatizacija 95 odsto je raskinuto, a ovde imamo slučaj da investicioni fond koji je kupio kompaniju ulaže u nju i razvija njene potencijale. Ovde smo da podržimo otvaranje nove proizvodne linije i tako podstaknemo i druge investicione fondove da dođu i ulažu u Srbiju.

Puštena u rad nova proizvodna linija Mlekare Subotica

Kako je rečeno, ova investicija je od strateškog značaja kako za ovu kompaniju, tako i za grad Suboticu i tržište Srbije.

- Ovo je jedan od najvećih investicija Ako uzmemo da je za jedan kilogram sira potrebno deset litara mleka, to znači da ćemo u narednih godinu dana od naših dobavljača otkupiti dodatnih 25 hiljada litara mleka, a svakom investicijom nastaje potreba za zapošljavanjem novih ljudi – istakao je Ilija Šetka, direktor „Imleka“, jedne od najuspešnijih kompanija i lider u proizvodnji mleka u našoj zemlji. - Pored fabrika u Srbiji imamo fabrike i u Bosni, Makedoniji i Crnoj Gori, a strategija našeg razvoja je da ulažemo u sve fabrike, ne samo u centralnu u Padinskoj skeli. Ova mašina je jedna u nizu investicija, a za narednu godinu imamo značajne investicione planove.

„Imlek“, u okviru koje posluje „Mlekara Subotica“ deo je „Mid Europa Partners“ investicionog fonda u čijem sastavu su i kompanije „Bambi“ i „Knjaz Miloš“.

- Ono što je rečeno prilikom preuzimanja kompanija je i sporovedeno u delo. Ova investicija je za ponos i diku ne samo Subotice nego i celog regiona – istakla je Svetlana Glumac, CORA direktor kompanije Moji Brendovi.

Izvor: Subotica.com
Ministar Sertić na otvaranju nove proizvodne linija u Mlekari Subotica Ministar Sertić na otvaranju nove proizvodne linija u Mlekari Subotica Ministar Sertić na otvaranju nove proizvodne linija u Mlekari Subotica Ministar Sertić na otvaranju nove proizvodne linija u Mlekari Subotica Ministar Sertić na otvaranju nove proizvodne linija u Mlekari Subotica Ministar Sertić na otvaranju nove proizvodne linija u Mlekari Subotica Ministar Sertić na otvaranju nove proizvodne linija u Mlekari Subotica Ministar Sertić na otvaranju nove proizvodne linija u Mlekari Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 6610
Povezane teme

mlekara subotica

imlek

željko sertić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.