Komentara: 26
Pregleda: 5456
Foto

Puštena u rad crpna stanica u Velebitskoj ulici

22.03.2022. u 13:30h > 13:32
Izvor: Subotica.com
Puštena u rad crpna stanica u Velebitskoj ulici

U Velebitskoj ulici danas je puštena u rad crpna stanica, čija je osnovna uloga da, u cilju sprečavanja poplava, obezbedi prepumpavanje atmosferskih i kanalizacionih voda iz Kolektora l, u ovoj ulici, u Kolektor 0, u ulici Dragojle Jarnević. Projekat je vredan oko 400 hiljada evra a sredstva je obezbedio Grad Subotica.

- Naši građani u ovom delu grada su prilikom malo veće kiše imali poplave u svojim kućama i trpeli određenu štetu i ponosan sam što smo rešili ovaj višedecenijski problem. Ovo je težak i zahtevan teren, MZ Gat je jedna od najnižih tačaka nadmorske visine u gradu, nazvana „nulta“ tačka, tražili smo rešenje i po mišljenju struke ovo je sistemsko rešenje na duge staze – objasnio je gradonačelnik Stevan Bakić, prilikom današnjeg obilaska ovog postrojenja. - Instalirana su dva pumpna agregata, kapaciteta 2000 kubnih metara vode na čas, obezbeđen je i agregat od 55 kilovata u slučaju prestanka napajanja električnom energijom. Sve je urađeno jako dobro, izolovano kako rad agregata ne bi uticao na okolinu i građane.

Puštena u rad crpna stanica u Velebitskoj ulici

Projekat je realizovan u dve faze. Prva je rađena od oktobra 2019. do septembra 2020. a njena vrednost je 23.5 miliona dinara, koje su obezbedili Grad i JKP „Vodovod i kanalizacija“. Druga faza  se realizovala od novembra 2021. do danas, vredna je 22.5 miliona koje je obezbedio Grad.

- Ovo je najbolji promer dobre fiskalne politike u prehodnoj godini, koja je omogućila da imamo sredstva da realizujemo ovaj projekat i rešimo problem naših građana u ovom delu grada. Trudićemo se i dalje, ne tražimo privremena, nego dugotrajna i sistemska rešenja njihovih problema – poručio je gradonačelnik.

Izvor: Subotica.com
Obilazak crpne stanice u Velebitskoj ulici Obilazak crpne stanice u Velebitskoj ulici Obilazak crpne stanice u Velebitskoj ulici Obilazak crpne stanice u Velebitskoj ulici Obilazak crpne stanice u Velebitskoj ulici Obilazak crpne stanice u Velebitskoj ulici Obilazak crpne stanice u Velebitskoj ulici Obilazak crpne stanice u Velebitskoj ulici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 26
Pregleda: 5456
Povezane teme

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.