Komentara: 18
Pregleda: 7487
Foto

Pušten u rad novi semafor na Gradskom stadionu

01.03.2019. u 13:46h > 20:46
Izvor: Subotica.com
Gradski stadion dobio je mnogo lepši izgled nakon prve faze rekonstrukcije, a nakon izgradnje reflektora, atletske staze, travnatog terena na red je došao i semafor. Moderni displej od danas je u funkciji i spreman je za prvu utakmicu, koja se igra već sutra.
Pušten u rad novi semafor na Gradskom stadionu

Na Gradskom stadionu pušten je u rad novi semafor koji je donacija Fudbalskog saveza Srbije, a abaveza Gradske uprave je bila da obavi sve pripremene radove. Postojeći semafor sa glavnog terena biće prebačen na pomoćni sa veštačkom podlogom koji koriste mlađe kategorije muških i ženskih klubova "Spartaka".

- Obećali smo da će semafor biti postavljen do prve prolećne utakmice Spartaka i to obećanje i ispunili. Za dve nedelje završeni su kompletni radovi , a za efikasnost ovom prilikom zahvalio bih se JKP „Stadion“, direktorici Tamari Dimitroski i zaposlenima, upravniku stadiona Branislavu Kaporu i njegovim zaposlenima, jer su uradili veliki posao – istakao je Nemanja Simović prilikom promocije novog displeja. – Sam semafor je donacija nacionalnog saveza, dok je obaveza Gradske uprave bila da uradi sve pripremne radove koji su podrazumevali postavljanje podkonstrukcije, konstrukcije i dovođenje novog strujnog kabla do semafora. Novi semafor ima mnogo bolji grafički dizajn, mogućnost video projekcije i sve neophodne funkcije koje su potrebne za prikaz podataka za veća takmičenja. Postojeći semafor sa glavnog terena biće prebačen na pomoćni sa veštačkom podlogom koji koriste mlađe kategorije

Pušten u rad novi semafor na Gradskom stadionu

Simović je podsetio da je novi semafor samo jedna od investicija na Gradskom stadionu. U narednom periodu počeće radovi na rekonstrukciji tribina.

- Ovo je samo jedan u nizu od radova koje sprovodimo na Gradskom stadionu. Idemo korak po korak. Posle staze, reflektora, travnate podloge završili smo semafor. Tokom ove godine imamo u planu da u potpunosti tribine saniramo i zajedno sa njima izgradimo i nove sadržaje koji će obuhvatiti prostor za ishranu i smeštaj fudbalera i sve one druge elemente koje moramo da ispunimo da bi zadovoljili evopske standarde i ovde igrali međunarodne utakmice. - dodaje član Simović

Pušten u rad novi semafor na Gradskom stadionu

Član Gradskog veća osvrnuo se i na nedavno prezentovano idejno rešenje budućeg stadiona i najavio da bi radovi trebali biti gotovi do kraja godine, ako sve bude išlo po planu.

- Pre nekoliko dana smo imali sastanak sa projektantima. Oni su izneli svoju viziju idejnog rešenja za izgradnju, a za 45 dana će biti izrađen predlog projekta i održana javna kada će naši sugrađani i korisnici stadiona imati priliku da daju sugestije da bi smo ga učinili još boljim i nakon toga vrlo brzo bi trebalo da se pristupi izvođenju radova na sanaciji tribina. Procena projektanata je, da će radovi trajati  oko osam meseci. Ako na vreme krenemo do kraja godine ili na proleće imaćemo kompletno sanirane tribine i na taj način završiti kompletne sanacije na ovom sportskom objektu. - ističe Simović

Pušten u rad novi semafor na Gradskom stadionu

Izvor: Subotica.com
Novi semafor Novi semafor Novi semafor Novi semafor Novi semafor Novi semafor Novi semafor Novi semafor
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 18
Pregleda: 7487

Povezane vesti

Povezane teme

nemanja simović

semafor

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.