Komentara: 1
Pregleda: 1830

Pušten gas za 12 mesnih zajednica

30.04.2012. u 19:40h
Izvor: RTV Yueco
Na lokaciji merne regulacione stanice u Novom Žedniku svečano je pušteno u rad 27 km novoizgrađenih distributivnih gasnih mreža, u 12 mesnih zajednica na teritoriji grada Subotice. Otvaranju distributivne gasne mreže prisustvovali su Oliver Dulić, generalni direktor JP ''Srbijagas'' Dušan Bajatović, vd direktor Fonda za kapitalna ulagnja Vojvodine Nebojša Milenković i predsednik Skupštine grada Slavko Parać.
Pušten gas za 12 mesnih zajednica

Svečano su puštene u rad dve glavne merne gasne regulacione stanice visokog pritiska. U naseljima Starom Žedniku, Novom Žedniku, Đurđinu, Čantaviru, Bačkom Dušanovu, Bajmoku, Tavankut, Višnjevac, Ljutovo uveden je gas i ostalo je još da se postavi u Maloj Bosni i Bikovu, dok se za Verušiću traži rešenje, jer je mesna zajednica izuzetno razuđena.

Gasna mreža je razvučena od Azotare do Novog Žednika i Mišićeva u dužini od 27 kilometara visokog pritiska gasa, za koji je zaduženo preduzeće “Srbija gas”. Kompletna investicija je koštala 11,5 miliona evra, a izvođač radova je beogradska firma Telefonija za mreže unutar sela za srednji pritisak.Za projekte gasifikacije Vojvodine izdvojeno je 180 miliona evra i do 2015.godine u planu je se uloži 493 miliona evra, kažu u "Surbija gasu".

Na mrežu moći će i da se priključe privredna preduzeća u budućoj industrijskoj zoni u Novom Žedniku za koju je već obezbeđeno100 hektara, gde je već planirana izgradnja klanica.

U pomenutim naseljima ima oko 40.000 stanovnika i 12.000 domaćinstava. Projekat gasifikacije otpočeo je još 2006. godine, a na teritoriji od 12 mesnih zajednica razvučeno je 350 kilometara gasne mreže.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1830
Povezane teme

gasovod

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.