Komentara: 5
Pregleda: 3290

Pune ruke posla za dimničare

02.10.2018. u 17:38h
Izvor: TV Subotica
Kako se bliži grejna sezona, tako se i poslednje pripreme privode kraju. U JKP „Dimničar“ počelo je redovno, prvo čišćenje dimnjaka.
Pune ruke posla za dimničare

Pune ruke posla za dimničare. Prvi krug čišćenja je počeo, a iskusni odžačar Petar Frejberg savetuje građane da obavezno očiste dimnjake, jer, osim što će uštedeti na grejanju, bezbedno će se grejati u predstojećoj sezoni. Kako objašnjava, dimnjaci mogu biti veoma opasni, naročito nakon leta, pa mogu čak i da se samozapale.

- Sad je najbitnije da se čisti, jer se tokom leta nakupi paučina i pritisak vazduha u dimnjaku je izuzetno veliki. Ljudi sad kada zapale prvu vatru, stvara se kontra vazduh i dim, kad ne provuče dimnjak, beži dole, a kada povuče, radi redovno. Dimnjak treba redovno da se čisti, zato građani ne treba da se ustručavaju, već da nas slobodno pozovu jer imamo dežurnu službu - kaže Petar Frejberg.

Sezona u JKP „Dimničar“ zvanično je počela 1. oktobra, mada, kako objašnjava direktor Predrag Mastilović, čišćenje se obavlja tokom cele godine, s tim da uoči grejne sezone počinje intenzivno i to po reonima. Prvi na redu je Palić, ali se uporedo rade i ostali delovi grada, a građani i po pozivu mogu da dobiju dimničarsku uslugu.

- Za nas sezona praktično nikada ne prestaje, samo je sada mnogo intenzivnije. S prvim hladnim danima, građani se sete da treba obezbediti ogrev i očistiti dimnjak, tako da nam telefoni zvone non stop. Mogu da nas pozovu na 553-072, otvoreni smo za izlaske, bez obzira na to što smo u obavezi da tri puta godišnje prekontrolišemo i očistimo dimnjake. Ukoliko građani smatraju da treba proveriti i očistiti naknadno, nije nikakav problem, mogu da nas pozovu. Takođe, ukoliko nađu obaveštenje u svojim poštanskim sandučićima da je dimničar bio i da nisu zatekli nikoga kod kuće, mogu da nas pozovu i zakažu novu kontrolu i čišćenje dimnjaka - poručuje Mastilović.

Na evidenciji „Dimničara“ nalazi se čak 28.000 dimnjaka, a dimničara zaduženih za njihovo održavanje svega je 12, pa iz ovog javnog preduzeća mole građane za strpljenje i ističu da će svi doći na red.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3290
Povezane teme

grejna sezona

jkp dimničar

čišćenje dimnjaka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.