Komentara: 252
Pregleda: 72453
Foto

Vatreni obračun među migrantima u šumi kod Makove sedmice, više povređenih i smrtno stradalih, intervenisale jake policijske snage

02.07.2022. u 12:25h > 17:24
Izvor: Subotica.com
Kako saznajemo sa lica mesta, jutros oko 7 časova dogodio se incident u kojem su se sukobile dve grupe migranata, a ukojem je upotrebljavano vatreno oružje, tzv. poluautomatske puške. U ovom obračunu više migranata je povređeno, dok je jedan preminuo.
Vatreni obračun među migrantima u šumi kod Makove sedmice, više povređenih i smrtno stradalih, intervenisale jake policijske snage

Od ranih jutarnjih časova meštane Makove sedmice i Željezničkog naselja uznemiravale su sirene koje su se čule i nagovešavale da ovo jutro nije kao većina drugih. Policija i Hitna pomoć smenjivali su se - jedni su obezbeđivali mesto incidenta, dok su drugi, medicinski radnici, izlažući svoje živote, u sred vatrenog okršaja pokušavali da pomognu povređenima.

Po nezvaničnim informacija sukobile su se dve grupe Avganistanaca i Pakistanaca. Prve informacije dobili smo od predsednik Saveta MZ "Makova sedmica" Mirsada Nalića, koji je i sam, čuvši pucnjavu i sirene hitnih službi došao do policijske blokade u centru naselja, neposredno pred ulazak u reon šume.

Vatreni obračun među migrantima u šumi kod Makove sedmice, više povređenih i smrtno stradalih, intervenisale jake policijske snage

- Danima, od jutra do mraka, taksi vozila somborskih tablica prolaze ovuda i odvoze ih u šumu. Policija ih vraća ali oni se posle sat vremena ponovo vrate - kaže Nalić. - Još se tačno ne zna šta se desilo u šumi, policija je na terenu i sve pohvale za njihov rad.

Na licu mesta nalazi se najmanje 15 vozila teško naoružane žandarmerije i specijalnih jedinica policije. U međuvremenu do "vrućeg terena" je došao i ministar policije Vulin, prošao je pored novinara, a ni posle 3 sata čekanja nismo uspeli da dobijemo zvaničnu informacija, dok je nezvaničnih, pa i oprečnih, bilo na pretek.

Na lice mesta ranije popodne stigao je i gradonačelnik Stevan Bakić koji je izjavio da je jutros u Opštu bolnicu doveženo sedam lica od kojih jedno bez znakova života.

Vatreni obračun među migrantima u šumi kod Makove sedmice, više povređenih i smrtno stradalih, intervenisale jake policijske snage- Rađena je reanimacija ali nažalost nije bilo pomoći. Devojčica, 2006. godište, je u teškom stanju, urađen je hirurški zahvat ali je i dalje u životnoj opasnosti. Upravo mi je javljeno da ekipe hitne pomoći idu po osmo lice. U pitanju su osobe od 20 do 30 godina bez ikakvih papira - izjavio je Bakić. - Policija češlja teren u šumi u Hrastovači i očekujemo više informacija kada se završi. Ono što je najvažnije, građani nisu u opasnosti. 

Po njegovim rečima kompletan teren je blokiran i ekipe žandarmerije i policije ga pretražuju.

Objašnjava da se oružani incident dogodio u šumi među migrantima, i da su trenutno organi MUP-a na licu mesta i u okolini.

- Situacija je složena. Već sam ranije upozoravao građane koji su nažalost učinili medveđu uslugu migrantima, i u pojedinim momentima im davali neki vid saradnje, dozvoljavali su im da se odomaće i to je prešlo i u bahatost. Imali smo situacije da deo migranata koje smo prevozili do Preševa, oni se brže vrate nego naši autobusi, a to su ozbiljne cifre koje grad plaća za prevoz migranata u Preševo – kaže gradonačelnik Subotice. Vatreni obračun među migrantima u šumi kod Makove sedmice, više povređenih i smrtno stradalih, intervenisale jake policijske snageKako nam je potvrđeno u Opštoj bolnici u Subotici, tokom današnjeg prepodneva na Hitan prijem primljeno je sedam ljudi, svi sa povredama vatrenim oružjem.

- P. M. (16) iz Irana dovežena je sa povredama abdomena i male karlice. Odmah je operisana i nalazi se na Odeljenju anesteziologije i reanimacije. Muškarac, bez dokumenata, primljen je bez znakova života, sa povredama levog lumbalnog dela i levog korena - potvrdio je dr Saša Dželebdžić, v.d. direktora Opšte bolnice. - Hamza Utrehu (21) primljen je sa prostrelnim ranama abdomena, a Hamza Pathan (21) iz Avganistana sa povredama slabinskog dela i sa hematomom donjeg pola bubrega. Ahmed Odri sa povredama grudnog koša, nepoznat muškarac sa prostrelnom ranom i povredom jetre slezine i želudca a još jedan, takođe bez dokumenata sa povredama na licu.

U Opštoj bolnici napominju da se sve odvija po protokolu i da prijem pacijenata se vrši uobičajeno.

Izvor: Subotica.com
Pucnjava među migrantima u šumi kod Makove sedmice Pucnjava među migrantima u šumi kod Makove sedmice Pucnjava među migrantima u šumi kod Makove sedmice Pucnjava među migrantima u šumi kod Makove sedmice Pucnjava među migrantima u šumi kod Makove sedmice Pucnjava među migrantima u šumi kod Makove sedmice Pucnjava među migrantima u šumi kod Makove sedmice Pucnjava među migrantima u šumi kod Makove sedmice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 252
Pregleda: 72453

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.