Komentara: 24
Pregleda: 15687
Foto

PTP u likvidaciji, "Direkcija" promenila ime

20.10.2016. u 10:37h > 16:43
Izvor: Subotica.com
Na današnjem, petom po redu zasedanju Skupštine grada, odlučeno je da JP "Privredno-tehnološki parkovi" uđu u postupak likvidacije, kao i da se JP "Direkcija za izgradnju grada" reorganizuje i promeni naziv u "Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje", za čijeg direktora je postavljen Predrag Radivojević.
PTP u likvidaciji, "Direkcija" promenila ime

Razlog za donošenje ovih odluka su izmene Zakona o budžetskom sistemu, koji više ne dozvoljava da javna preduzeća budu indirektni korisnici budžetskih sredstava. 

U novom javnom preduzeću radiće 28 ljudi, a kako ostali radnici „Direkcije“ i „PTP“ ne bi ostali bez posla pri Gradskoj upravi formiran je Sekretarijat za investicije i razvoj, koji će obavljati preuzete poslove iz njihove nadležnosti. Zbog toga je promenjena i Odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme, po kojoj će u Slobodnoj zoni umesto četvoro, raditi pet ljudi, dok će u Gradskoj upravi umesto 310 biti zaposleno 367 radnika.

- Prema zakonu mi moramo da do početka decembra rešimo pitanje indirektnih korisnika budžeta i zbog toga smo „Direkciju za izgradnju grada“ reorganizovali u novo Javno preduzeće za upravljanje putevima, jer smo prema Zakonu o putevima obavezni da imamo takvo preduzeće, jer time ne mogu da se bave jedinice lokalne samouprave – objasnio je gradonačelnik Bogdan Laban. - Što se tiče zaposlenih, svi će imati svoje radno mesto, neko će raditi u novom sekretarijatu, a neka mesta ćemo popuniti tamo gde su nam neophodni, pogotovo u procesu dovođenja novih investitora i sređivanja situacije u „Park-Paliću“ što se tiče imovinsko-pravnih odnosa, tako da ćemo iskoristiti te ljude da maksimalno u susret i skratimo neke rokove kojima smo jednostavno ograničeni.

PTP u likvidaciji, "Direkcija" promenila ime

PTP će ići u likvidaciju, u narednih šest meseci imaće stečajnog upravnika, jedan će ostati da upravlja tim postupkom, a ostali će svoje mesto naći u Slobodnoj zoni, LER-u i novom sekretarijatu.

Direktor novog preduzeća, Predrag Radivojević iz Beograda, diplomirani građevinski inženjer, od sredine septembra bio je na funkciji pomoćnika gradonačelnika.

- Na čelo "Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje" postavljen je stručan čovek, sa velikim iskustvom u niskogradnji, visokogradnji, hidrogradnji, koji poseduje brojne licence i drago mi je što je pristao da bude deo tima koji će dati sve od sebe da izađe u susret novim investitorima – naglasio je Laban.

Izvor: Subotica.com
5. sednica Skupštine grada Subotice 5. sednica Skupštine grada Subotice 5. sednica Skupštine grada Subotice 5. sednica Skupštine grada Subotice 5. sednica Skupštine grada Subotice 5. sednica Skupštine grada Subotice 5. sednica Skupštine grada Subotice 5. sednica Skupštine grada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 15687

Povezana vest

Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Skupština grada Subotice

Privredno tehnološki parkovi Subotica

sednica gradskog parlamenta

skupština subotice

sednica lokalnog parlamenta

bogdan laban

sednica skupštine grada

gradska skupština

prenos uživo

predrag radivojević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.