Komentara: 1
Pregleda: 4934
Foto

Prvi „WineSu“ - Salon vina na Paliću oduševio posetioce

28.05.2023. u 14:00h
Izvor: Subotica.com
Prvi „WineSu“ - Salon vina na Paliću oduševio posetioce

Iako je organizovan prvi put, Salon vina okupio je više od 400 posetilaca i 33 izlagača iz Srbije i regiona.

- Naša želja je bila da napravimo Salon vina, koji se razlikuje od festivala koji se ovde često održavaju, jer smo organizovali i radionice čiji je cilj da podignu vinsku svest kod ljudi. Ovaj kraj ima vinsku kulturu, 20 vekova se ovde pravi vino, ali nam nedostaje znanje o vrstama vina i načinu degustacije i zbog toga smo organizovali radionice kako da objektivno ocenimo vino, potom subjektivno odaberemo za sebe i uživamo u njemu – objašnjava Jelena Đurić, somelijer i organizatorka Salona vina. – Palić je divno mesto za ovakav Salon vina, posetili su nas Subotičani kao i turisti koji ovde borave i oduševljeni su što im Palić i ovo pruža. Trudićemo se da ovu manifestaciju organizujemo  i dogodine i da postane tradicija, da se zna da krajem maja dolazimo na Palić.

Prvi „WineSu“ - Salon vina na Paliću oduševio posetioce

Ljubitelji vina mogli su da degustiraju oko 400 različitih šardonea, savinjona, tamjanike, kabarnea, kadarke i drugih vrsta vina, a nisu izostali ni rakija i likeri.

- Naš mala porodična vinarija u svojoj paleti ima deset etiketa, a ovog puta smo izložili osam, poput tamjanike, šardonea i savinjona, njiihovu barikiranu verziju, vranac, kabarne sovinjon... Posebni smo po tome što je naša priča krenula iz velike ljubavi, naša vina su tako i pravljena i ljudi to prepoznaju  a njihove reakcije nam govore da smo na dobrom putu – kaže Dragana Ralević iz vinarije „Ralević“ u Paraćinu.

Prvi „WineSu“ - Salon vina na Paliću oduševio posetioce

Ukuse subotičkog vinogorja predstavila je vinarija „DiBonis“, koja je posetioce oduševila svojim muškatom i drugim vrstama vina.

- Iskreno,  iznenađeni smo  interesovanjem, kako vinara tako i posetilaca, drago nam je što i Palić sada ima ovakvu manifestaciju. One su u regionu jako dobro posećene, na Dani vina u Segedinu u privuku više desetina hiljada turista. Mi imamo sve samo nam fale turisti i drago mi je da su nadležni prepoznali značaj i podržali ovakvu manifestaciju, koja Paliću nudi jedan novi sadržaj – smatra Laslo Boni.

Prvi „WineSu“ - Salon vina na Paliću oduševio posetioce

Prvi „WineSu“ - Salon vina na Paliću oduševio posetioceDok su brojni posetioci uživali u čarodnim ukusima, nisu bili retki ni oni koji su slušali predavanja o pravilnom raspoznavanju domaćih i internacionalnih sorti, na srpskom i mađarskom jeziku, potom i „Tri nijanske tamjanike“,  dok je u Muzičkom paviljonu održana radionica „Slikaj i cirkaj“.

Održavanje prvog Salona vina podržali su Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Grad Subotica.

Izvor: Subotica.com
Prvi sajam vina "Winesu" Prvi sajam vina "Winesu" Prvi sajam vina "Winesu" Prvi sajam vina "Winesu" Prvi sajam vina "Winesu" Prvi sajam vina "Winesu" Prvi sajam vina "Winesu" Prvi sajam vina "Winesu"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 meseci i 4 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 4934

Povezana vest

Povezane teme

salon vina

winesu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.