Komentara: 8
Pregleda: 4226

Prvi solistički koncert Ivane Mačković

10.03.2021. u 15:53h
Izvor: Subotica.com
Naša mlada sugrađanka Ivana Mačković održaće svoj prvi solistički koncert "10 godina sa tamburom" u utorak, 16. marta, u svečanoj sali Muzičke škole, s početkom u 18 časova. Ulaznice za koncert ljubitelji tamburaške muzike mogu da nabave u sekretarijatu Muzičke škole.
Prvi solistički koncert Ivane Mačković

U vreme "nove normalnosti", neki ljudi ne žele samo da sede skrštenih ruku, već žele da rade i stvaraju ono što najbolje znaju. Takva je i naša sugrađanka Ivana Mačković, koja je ove godine odlučila da počasti svoj grad neobičnim događajem - solističkim koncertom.

To ne bi bilo ni toliko čudno, jer su takve koncerte održali i drugi, da Ivani nije samo 19 godina, da nije studentkinja tek prve godine na Akademiji u Novom Sadu, a da ne svira ni klavir ni violinu, već tamburu.

Prvi solistički koncert Ivane Mačković- Ivana je koncertmajstor Subotičkog tamburaškog orkestra, članica Subotičkog tamburaškog kvarteta i istaknuti solista. U tome je već postigla mnoge nagrade i priznanja, ali sada je na redu i solistički koncert kakav Subotičani još nikada nisu videli. Nikada se niko u Subotici nije odlučio da nastupi solistički samo uz pratnju klavira, a sa tamburom - kaže Stipan Jaramazović iz Subotičkog tamburaškog orkestra. - Ovim koncertom se potvrđuje činjenica da tambura nije samo za lumperajke, već i za vrlo ozbiljne muzičke poduhvate. Koliko je tambura u tome otišla daleko najbolje će se čuti iz odabranog programa. Po svemu sudeći, tambura je velikim korakom ušla u 21 vek.

O ljubavi prema tamburi i uspesima naše mlade sugrađanke pisali smo prošle godine, kada je Ivana Mačković bila učesnica četvrte sezone "Oni dolaze".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 4226

Povezana vest

Povezane teme

muzička škola

solistički koncert

koncert tamburaške muzike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.