Komentara: 0
Pregleda: 2963

Prvi samostalni koncert Subotičkog tamburaškog kvarteta u četvrtak u Novoj opštini

16.04.2018. u 13:31h
Izvor: Subotica.com
Nakon brojnih uspeha, Subotički tamburaški kvartet dobio je poziv iz Izraela za jednonedeljnu turneju, na koju polaze 30. aprila. Tim povodom, kvartet će održati prvi samostalni koncert za subotičku publiku u četvrtak, 19. aprila, u sali Nove opštine, s početkom u 19 časova, a ulaz na koncert za sve zainteresovane je besplatan.
Prvi samostalni koncert Subotičkog tamburaškog kvarteta u četvrtak u Novoj opštini

Brojni uspesi, koje je ovaj mladi sastav ostvario na raznim takmičenjima i festivalima, nisu prošli nezapaženo, te je na njihovu adresu nedavno stigao poziv iz Izraela, da otputuju na jednonedeljnu turneju, u sklopu koje će održati koncerte u Tel Avivu i Ber Ševi.

- Dobili smo poziv od  firme "Mihalek i Žamboki", u kojoj je Dušan Mihalek generalni menadžer. Reč je o muzikologu iz Novog Sada, koji se preselio za Izrael, a koji je ovde slušao kvartet, što mu se mnogo dopalo, te su odlučili da nas pozovu da napravimo malu turneju. Za sada je predviđeno da održimo tri koncerta, što znači da ćemo svirati svaki drugi dan, a program koji pripremamo trajaće ukupno 60 minuta - kaže Stipan Jaramazović, ispred Subotičkog tamburaškog orkestra.

Prvi samostalni koncert Subotičkog tamburaškog kvarteta u četvrtak u Novoj opštini

Kao što je običaj, Subotički tamburaški kvartet će se, pre odlaska na turneju, predstaviti subotičkoj publici koncertom, koji će se održati u četvrtak, 19. aprila. Na programu će se naći sve kompozicije kojima će se kvartet predstaviti u Izraelu, poput "Springs" (Antonio Vivadi), "Libertango" (Astor Piazzolla), "Igre iz Vranja" i mnoge druge.

Kvartet u ovom sazivu postoji već tri godine i oni su učestvovali sa po tri do najviše četiri kompozicije na koncertima, a ovo će biti prvi put da se Subotički tamburaški kvartet predstavlja samostalno celovečernjim programom, odnosno da će imati samo svoje veče kamerne muzike. Zbog toga pozivamo Subotičane da dođu u što većem broju i podrže ove mlade ljude, jer su napravili nešto zaista lepo i vredno - dodao je Jaramazović.

Subotički tamburaški kvartet čine Ivana Mačković, Lucija Ivanković Radaković, Ivan Ivanković Radak i Ištvan Sakač, mladi muzičari čija starost jedva da prelazi 15 godina. Za koncert i turneju po Izraelu, pripremaće ih Sonja Berta i Stipan Jaramazović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 2963
Povezane teme

koncert

subotički tamburaški kvartet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.