• Pregleda: 1482

Prvi Međunarodni Festival drugarstva u Subotici

Prvi Međunarodni Festival drugarstva „Festival družbe“ održan je juče u sali Dečijeg pozorišta u Subotici. Festival je organizovao plesni klub „Mon Miraž“, a u programu su, pored organizatora, učestvovali i učenici osnovnih i srednjih škola iz Subotice, kao i gosti iz Novog Sada i Moskve. Festival je podržalo Gradsko veće.
Prvi Međunarodni Festival drugarstva u Subotici

Učenici „113 Moskovske škole“ stigli su u petak u Novi Sad, gde su smešteni po porodicama kako bi se upoznali sa srpskim narodom, kulturom i tradicijom.

Jučerašnji dan bio je predviđen za celodnevnu posetu Subotici i predstavljanje publici na „Festivalu družbe“. Posetili su ergelu „Kelebija“ i, prema rečima zamenika direktora škole, deca su oduševljena Subotičkim domaćinima.

Subotičkoj publici se predstavilo 45-oro dece iz Moskve, recitacijama i ruskim narodnim pesmama. Svoje umeće su prezentovali i polaznici dramske sekcije Novosadske škole, a kroz pesmu, ples i recitacije su se predstavili i učenici osnovnih i srednjih škola iz Subotice i najmlađi sugrađani iz Predškolske ustanove „Naša radost“.

„Festival družbe“ je organizovan povodom dočeka školaraca iz Moskovske škole. Članovi plesnog kluba „Mon Mirage“ su gostovali u Moskvi u septembru i na ovaj način su želeli da uzvrate gostoprimstvo svojim prijateljima iz „113 Moskovske srednje škole“.

Festival je podržalo Gradsko veće.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.