Komentara: 4
Pregleda: 7393

Prvi "Filokafe" u Subotici u četvrtak, 29. februara

22.02.2024. u 11:27h
Izvor: Subotica.com
U četvrtak, 29. februara od 19 časova u kafeu "Trubadur" (Park Rajhl Ferenca) biće održan prvi "Filokafe" čija tema će biti smisao i umeće ljubavi. "Filokafe" organizuje Filocentar- Centar za edukaciju i filozofsku praksu iz Novog Sada. Prijava je obavezna i traje do 29. februara u 12 časova, a kotizacija iznosi 600, odnosno 400 dinara za studente uz prikazan indeks.
Prvi "Filokafe" u Subotici u četvrtak, 29. februara

Nakon godinu dana uspešnog organizovanja radionica u Novom Sadu, Filocentar će prvi put ovakav događaj organizovati i u Subotici. Moderator "Filokafea" biće maser filozof i doktorand Nikola Ačanski

 - Filozofski kafe, skraćeno filokafe, je vrsta neformalne filozofske prakse koja se organizuje u kafeima u kojima se grupa ljudi okupi kako bi uz kafu i u opuštenoj atmosferi razgovarala o filozofskim temama. Za učestvovanje u filokafeu nije potrebno nikakvo predznanje iz akademske filozofije, već samo želja za razgovorom i druženjem. Na meniju filokafea mogu se pronaći pitanja o smislu, sreći, dobrom životu, usamljenosti, autentičnosti, prijateljstvu, ljubavi, mržnji, nadi, patnji, empatiji, smrti, uspehu i neuspehu, radu… Filokafe je savršen događaj za one koji žele da se povežu sa drugim ljudima, steknu nova prijateljstva i podele svoja iskustva. Dođite i budite deo naše filozofske zajednice, gde ćete imati priliku da naučite nešto novo, razmislite o životu na drugačiji način i istražite sopstvene misli i osećanja - objašnjavaju iz "Filocentra".

Prijava za "Filokafe" je obavezna, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem mejla filocentar@gmail.com ili porukom putem Instagram profila @filocentar ili na Fejsbuku Filocentar Centar za edukaciju i filozofsku praksu. Kotizacija za učešće iznosi 600 dinara. Za studente uz priloženi indeks 400 dinara. Uplata se vrši nakon prijave onlajn ili putem uplatnice. Broj mesta je ograničen, prijave za učešće najkasnije do 29. februara do 12 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 meseca i 2 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 7393
Povezane teme

filokafe

filocentar

nikola ačanski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.