Komentara: 1
Pregleda: 4335

Prvenstvo Srbije za mlađe pionire u atletici

03.07.2012. u 14:10h
Izvor: RTV Yueco
Prvenstvo Srbije za mlađe pionire u atletici

Proteklog vikenda u Senti na gradskom stadionu održano je mlađe pionirsko prvenstvo Srbije na kome su mlade atletičarke spartaka u konkurenciji protivnica koje su bile strarije od njih i do tri godine uspele da u izuzetno jakoj konkurenciji osvoje treće mesto i bronzanu medalju u disciplini 4x100.

Valentina Revid (2001) pokazala je fantastični talenat istrčavši ubedljivo najbržu prvu deonicu i predala kao prva štafetu Beniš Martini (1999) koja je izuzetno borbeno održala početnu prednost i predala štafetu Dunji Jurčak (1999) koja je donela odlučujuću prednost Savanov Bojani (1999) koja do kraja nije dozvolila da štafeta izgubi fantastičnu poziciju i donela je štafetu do Postolja i bronzane medalje.

01. jula 2012. mala ali odvažna delegacija AK "Spartak" je pokazala da je Subotica grad vrhunske atletike. Na stadionu " Čika Dača" u Kragujevcu po ekstremno visokoj temperaturi u trci na 300m Luna Jović Vodana (1998) je krunisala izuzetno uspešni prolećni deo sezone i osvojila je u titanskoj borbi sa rekorderkom Srbije Grujić Jelenom iz novosadkse Vojvodine (1997) srebrnu medalju u borbi do same linije.Luna je pri tome ostvarila novi lični rekord 41.48 čime se približila rekorderki Srbije na samo nekoliko desetinki sekunde, i pokazala je da već tokom jeseni može da računa da će probiti granicu snova od 41 sekunde.

Štafeta Spartakovih starijih pionirki u sastavu Ilovac 1997, Jović Luna 1998, Bojana Savanov 1999, Ilić Jovana 1997 je ostvarila odlično 5 mesto u trci u kojoj je štafeta Vojvodine Novi Sad oborila pionirski rekord srbije za starije Pionirke.

Nakon ovog takmičenja postoji mogućnost da će Luna učestvovati na mlađe Juniorskom prvenstvu Srbije takođe u Kragujevcu, a posle toga Luni sledi zasluženi letnji odmor i nastavak sezone od avgusta do oktobra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4335
Povezane teme

atletski klub spartak

atletičari spartaka

atletika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.