Komentara: 1
Pregleda: 3130

Prvenstvo Srbije u šahu: Sedlak pobedio Perunovića

12.04.2014. u 10:53h
Izvor: Sportske.net
U Subotici je u toku 8. Pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu u kojem je učešće uzelo 12 šahista, osam velemajstora i četiri internacionalna majstora. U petom kolu velemajstor Nikola Sedlak pobedio je sinoć reprezentativnog kolegu Miloša Perunovića iz Beograda. Prvenstvo se igra do 17. aprila 2014. godine, u velikoj sali Mađarskog kulturnog centra „Nepker“.
Prvenstvo Srbije u šahu: Sedlak pobedio Perunovića

Subotičanin Nikola Sedlak je kao crni, vezanim pešacima na "e" i "f" liniji, zapretio izvođenjem dama, pa se Perunović predao posle 44 poteza iako je imao dva skakača i tri pešaka protiv pet protivničkih pešaka.

Dušan Popović je naneo drugi poraz za redom Branku Damljanoviću, kao i Nikola Nestorović, koji je crnim figurama pobedio drugog Subotičana Novaka Čabarkapu.

Remijem su završene partije Aleksandar Inđić-Igor Miladinović, Borko Lajthajm-Robert Markuš i Dejan Nestorović-Ivan Šarenac.

Sedlak je preuzeo vođstvo na tabeli sa 3,5 poena, ispred Markuša, Šarenca i Inđića sa po pola poena manje.

Po 2,5 poena imaju Dejan Nestorović, Miladinović, Perunović i Popović, po dva Lajthajm, Nikola Nestorović i Damljanović, dok je Čabarkapa trenutno poslednji sa 1,5 poena.

U šestom kolu danas (15,30h) igraju: Šarenac-Damljanović, Markuš-Popović, Miladinović-Lajthajm, Nikola Nestorović-Inđić, Sedlak-Čabarkapa, Dejan Nestorović-Perunović.

Prvenstvo se igra 11 kola po Bergerovom sistemu, svako sa svakim, održava se u velikoj sali Mađarskog kulturnog centra „Nepker“, a završava se 17. aprila.

Izvor: Sportske.net
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3130

Povezane vesti

Povezane teme

prvenstvo u šahu

šah klub Spartak

nikola sedlak

novak čabarkapa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.