Komentara: 0
Pregleda: 1929

Prvenstvo Srbije u šahu: Sedlak jedini neporaženi (7. kolo)

14.04.2014. u 10:23h
Izvor: Sportske.net
U Subotici je u toku 8. Pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu u kojem je učešće uzelo 12 šahista, osam velemajstora i četiri internacionalna majstora. Posle sinoćnje pobede velemajstora Branka Damljanovića protiv Roberta Markuša jedini neporaženi posle sedam kola državnog prvenstva u šahu jeste velemajstor Subotičanin Nikola Sedlak. Prvenstvo se igra do 17. aprila 2014. godine, u velikoj sali Nepkera.
Prvenstvo Srbije u šahu: Sedlak jedini neporaženi (7. kolo)

Branko Damljanović je u damskoj završnici sa topom, lovcem i skakačem protiv dva topa i skakača, imao tri pešaka više, pa je Markuš predao u 44. potezu.

Pobedu je zabeležio i Miloš Perunović, koji je, takodje belim figurama, savladao Ivana šarenca.

Remijem su završene partije Čabarkapa - Dejan Nestorović, Indjić - Sedlak, Lajthajm - Nikola Nestorović i Popović - Miladinović.

Posle sedam kola na tabeli vode Sedlak i Perunović sa po 4,5 poena, ispred Indjića i Damljanovića sa po pola poena manje.

Po 3,5 poena imaju Popović, Markuš i Miladinović, po tri poena Lajthajm, Šarenac, Nikola i Dejan Nestorović, dok je Čabarkapa osvojio 2,5 poena.

U osmom kolu danas od 15.30 igraju: Šarenac - Markuš, Miladinović - Damljanović, Nikola Nestorović - Popović, Sedlak - Lajthajm, Dejan Nestorović - Indjić, Perunović - Čabarkapa.

Prvenstvo se igra 11 kola po Bergerovom sistemu, svako sa svakim, održava se u velikoj sali Mađarskog kulturnog centra „Nepker“, a završava se 17. aprila.

Izvor: Sportske.net
Postavljeno pre 10 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1929

Povezana vest

Povezane teme

prvenstvo u šahu

šah klub Spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.