Komentara: 14
Pregleda: 7243

Prve bebe iz epruvete krajem sledeće godine

15.04.2016. u 16:55h
Izvor: GrO Srpska napredna stranka (SNS)
Prve bebe iz epruvete krajem sledeće godine

Posle dvadeset godina Subotica će konačno dobiti Centar za vantelesnu oplodnju i to zahvaljujući odgovornoj lokalnoj vlasti, koja je prepoznala značaj ovog Centra i koja je odgovorno pristupila rešavanju ovog problema, izjavio je prof. dr Aleksandar Radulović, načelnik Centra za vantelesnu oplodnju, na predavanju Bračna neplodnost – mere pronatalitetne politike, osnivanje Centra za vantelesnu oplodnju.

Po rečima dr Radulovića, u okviru subotičke Opšte bolnice i Odeljenja za ginekologiju, u toku su završni radovi za otvaranje Centra za vantelesnu oplodnju. Uskoro se očekuju i prvi pacijenti u subspecijalističkoj ambulanti. Pacijenti će biti evidentirani i pripremani za period kad se Centar otvori u Subotici ili za već postojeće centre u državnom programu. Što se tiče celokupnog proseca vantelesne oplodnje, nadam se da ćemo do kraja sledeće godine već imati prve bebe, izjavio je dr Radulović. Značaj ovog Centra je veliki, jer bi se pomoglo našim stanovnicima u povećanju nataliteta i rađanja, što je u ovoj sredini evidentan problem. U Subotici postoji stopa od 15 % što je visok procenat neplodnih parova u odnosu na razvijene zemlje Evrope gde je stopa 8-10%.

Prve bebe iz epruvete krajem sledeće godine

Centar će uticati na povećanje nataliteta u Subotici i na prosperitet grada, jer nakon otvaranja ovog Centra, Subotica dospeva i na mapu medicinskog turizma, zaključio je dr Radulović. Predavanje je održano u četvrtak 14. aprila u prepunoj sali Otvorenog univerziteta, a organizator predavanja je Unija žena GrO SNS Subotica.

Izvor: GrO Srpska napredna stranka (SNS)
Postavljeno pre 8 godina i 2 nedelje
Komentara: 14
Pregleda: 7243
Povezane teme

srpska napredna stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.