Komentara: 1
Pregleda: 5053

Prva Književna olimpijada u Subotici

07.03.2016. u 00:43h
Izvor: Subotica.com
Društvo za srpski jezik i književnost Srbije je u želji da unapredi znanja i postignuća svih učesnika u nastavi srpskog jezika i književnosti na osnovnoškolskom i srednjoškolskom nivou obrazovanja, od 2012. godine pored tradicionalnog takmičenja iz srpskog jezika i jezičke kulture organizovalo je i takmičenje "Književna olimpijada", i to na opštinskom, okružnom (gradskom) i republičkom nivou.
Prva Književna olimpijada u Subotici

U par prethodnih godina takmičenje pod nazivom "Književna olimpijada" podstaklo je mnoge učenike da se više zainteresuju za sadržaje iz srpskog jezika i književnosti koje doprinosi popularizaciji književnih sadržaja i u osnovnoj i u srednjoj školi.

Unapređujući svoje znanje, podstičući u sebi želju za kretanjem u vaskolikom polju književnosti – srpske i svetske, otkrivajući lepotu umetničkog iskaza i idejnog plana književnih dela, učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola u Subotici su 5. marta učestvovali na prvoj "Književnoj olimpijadi" u svom gradu.

Pripema za učestvovanje na Olimpijadi im je omogućila usavršavanje sa dodatnim časovima o pravilnom korišćenju književnoteorijskih termina kao i savladavanju književnoistorijskih kretanja domaće i svetske literature.

Društvo za srpski jezik u saradnji sa Podružnicom "Sava Mrkalj" iz Subotice prvi put su realizovali takmičenje "Književna olimpijada" u organizaciji OŠ "Miloš Crnjanski".

Takmičenje je bilo namenjeno učenicima uzrasta 7. i 8. razreda. Sigurni olimpijci za sledeći rang takmičenja su:

VII razredi

  1. Drčić Bojana (OŠ "Ivan Milutinović")
  2. Sakač Andrea (OŠ "Majšanski put")
  3. Hodzić Hana (OŠ "Miloš Crnjanski")

VIII razredi

  1. Milinković Mila (OŠ "Sonja Marinković)
  2. Kalaković Nađa (OŠ "Vuk Karadzić")
  3. Katić Isidora (OŠ"Sonja Marinković)
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 5053
Povezane teme

osnovna škola miloš crnjanski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.