• Pregleda: 6229

Prva faza Pozorišta za 6 meseci

Narodno pozorište se gradi predviđenom dinamikom, ali radovi još nisu spolja vidljivi, pa se Subotičani pitaju šta nedeljama radi veliki kran na objektu i kada će zablistati obrisi novoizgrađenih delova zgrade Talijinog hrama.
Prva faza Pozorišta za 6 meseci

Gradonačelnik Subotice, Modest Dulić, je potvrdio za Subotičke novine da radovi na objektu napreduju i da će tokom leta Fond za kapitalna ulaganja uplatiti izvođaču ugovorenih 76,5 miliona dinara sa PDV-om za radove na zaštićenom (starom) delu objekta.

Od 12. aprila, kada je zvanično nastavljeno izvođenje radova na zaštićenom (starom) delu objekta, izvedeni su ili se izvode sledeći radovi: ojačanje zidanih temelja na zaštićenom delu objekta, gde to nije bilo urađeno, završetak izolaterskih radova na hidroizolaciji poda i zidova podzemnog dela podruma na zaštićenom delu objekta, završetak izrade ploča i zidova armirano-betonske kade u celom podrumu starog dela objekta. Zatim slede izrada nosivih armirano-betonskih zidova i nosećih zidova u podrumu zaštićenog dela objekta, izrada armirano-betonskih horizontalnih i vertikalnih serklaža u podrumu zaštićenog dela objekata.

Radiće se i nova konstrukcija svih stepeništa između podruma i prizemlja zaštićenog dela objekta, nove međuspratne armirano-betonske konstrukcije iznad podruma i ostali prateći radovi, saznaju Subotičke novine.

Radove izvodi Konzorcijuma "Jumol" iz Subotice na osnovu dva ugovora o dodatnim radovima za drugu i treću fazu završetka rekonstrukcije, adaptacije i dogradnje Pozorišta. Prvi ugovor je potpisan 28. septembra 2010, drugi 22. februara 2011. godine, a oba su potpisana između investitora (Narodno pozorište), Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, kao finansijera i konzorcijuma Jumol iz Subotice, kao izvođača radova.

Izvođač radova, Konzorcijum "Jumol" je za podizvođača radova, od 12. aprila angažovao "SMB gradnju" iz Subotice. Prema ugovoru i najavi izvođača, radovi predviđeni u ovoj fazi izgradnje, trajaće najduže šest meseci.


Planirani radovi

Tokom ugovorenog perioda radiće se na izradi nosivih armirano betonskih zidova od opeke u podrumu, prizemlju i spratu zaštićenog dela objekta, orijentaciono do kote plus 11 metara, zatim zidova od opeke u podrumu, prizemlju i na spratu zaštićenog dela objekta i rekonstrukcija postojećih zidova, lukova i svodova od opeke, izrada armirano- betonskih horizontalnih i vertikalnih serklaža u podrumu, prizemlju i na spratu, zaštićenog (starog) dela objekta, orijentaciono do kote plus 11 metara, izrada armirano-betonske konstrukcije svih stepeništa u podrumu, prizemlju i spratu zaštićenog dela objekata, uključujući i glavno, reprezentativno stepenište između prizemlja i sprata.

Takođe će se raditi izrada novih međuspratnih konstrukcija iznad podruma, prizemlja i sprata, zaštićenog dela objekta, i rekonstrukcija postojećih međuspratnih konstrukcija od lukova i svodova od opeke u prednjem delu objekta, sanacija i rekonstrukcija elemenata konstrukcije u okviru ugovorenih sredstava zaštićenog dela objaketa do kote plu 11 metara i prateći radovi.

Izvor: SuMedija

povezane teme

14
Always Ultra Odgovori
Boze me prosti - po ovome ispada da do sada nije nista uradjeno - jer ovi ponovo grade sve zivo pocevsi od temelja.
Istina - meni deluje kao da su promenili boju krana i to je to !!
kojot Odgovori
Радови се не виде ни неки напредак а одлив новца з нечије џепове се вероватно јако добро види.
bukin Odgovori
Pa nije niko corav. Skoro nista se neradi a dali ce, videcemo.
luka Odgovori
Dulić politika, politika koja sa sigurnošću ubija sve oko sebe
sulak Odgovori
pa pogledajte bolje da se radi ali su trenutno radnici na kolektivnom godisnjem a dotle ce lopovi da pokradu pare tako da nekom nece doteci u prvoj fazi
@luka Odgovori
To sto si ti ubio svoj zivot zato sto si obican luzer niko ti nije kriv i ne krivi druge gubitnice zivotni,nadji devojku molim te vise
Vesko Odgovori
Nesto se desava, sudbina pozorista se polako resava, a stara cigla od pozorista je negde ugrađena
a i to treba neko da reasava.
Ssic Odgovori
Pfff. Šta? Koliko put će te je betonirat?
mali Odgovori
lepo je ovde sve opisano kao hemingvej ,nigde konkreto koliko metara kvadratnih podruma,broj stepenista jel to vojna tajna? zbog spijuna ,jako smrdi na odrzivi odgovorni lopovluk i dalje!,veliki kran???? kran je najobicniji to sto ,,strucnjaci ,,opisuju kao dete iz vrtica je zalosno,malo da se pozabave ciframa i matematikom ..
earthworker Odgovori
nista mi nije jasno! sta znaci: radiće se na izradi nosivih armirano betonskih zidova od opeke u podrumu, prizemlju i spratu zaštićenog dela objekta? kakav je to armirano betonski zid od opeke?
popaj Odgovori
@ eartworker !
To Vam je "kuglasta kugla u obliku ploče !
Pera Odgovori
Jupi a Y krak što je Borovica poćapao pare,a nije se dalo Vojputu???
Bivši ministar nas je lagao u oči a znao je da pare niko neće videti.
Sramota za familju ortopeda!I dalje se bahate!
Informacija Odgovori
Ove fotografije su od pre mesec i po dana. Sada to sasvim drugacije izgleda, kada se udje unutra. Zavrsena je AB ploca iznad kompletnog podruma i AB stepenista. Tvorac clanka je svesno ili namerno prilozio stare fotografije. Cudno je to, slucajno ili namerno? Nema smisla prilagati fotografije stare mesec i po dana uz tekst koji govori sta se stvarno radi i time obmanjivati javnost.
ante Odgovori
vi bre samo zgrcete pare na vase iqpreusmeravate na vase licne racune ma koga lazete vise bando politicko
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.