Komentara: 14
Pregleda: 6381

Prva faza Pozorišta za 6 meseci

16.05.2013. u 16:29h
Izvor: SuMedija
Narodno pozorište se gradi predviđenom dinamikom, ali radovi još nisu spolja vidljivi, pa se Subotičani pitaju šta nedeljama radi veliki kran na objektu i kada će zablistati obrisi novoizgrađenih delova zgrade Talijinog hrama.
Prva faza Pozorišta za 6 meseci

Gradonačelnik Subotice, Modest Dulić, je potvrdio za Subotičke novine da radovi na objektu napreduju i da će tokom leta Fond za kapitalna ulaganja uplatiti izvođaču ugovorenih 76,5 miliona dinara sa PDV-om za radove na zaštićenom (starom) delu objekta.

Od 12. aprila, kada je zvanično nastavljeno izvođenje radova na zaštićenom (starom) delu objekta, izvedeni su ili se izvode sledeći radovi: ojačanje zidanih temelja na zaštićenom delu objekta, gde to nije bilo urađeno, završetak izolaterskih radova na hidroizolaciji poda i zidova podzemnog dela podruma na zaštićenom delu objekta, završetak izrade ploča i zidova armirano-betonske kade u celom podrumu starog dela objekta. Zatim slede izrada nosivih armirano-betonskih zidova i nosećih zidova u podrumu zaštićenog dela objekta, izrada armirano-betonskih horizontalnih i vertikalnih serklaža u podrumu zaštićenog dela objekata.

Radiće se i nova konstrukcija svih stepeništa između podruma i prizemlja zaštićenog dela objekta, nove međuspratne armirano-betonske konstrukcije iznad podruma i ostali prateći radovi, saznaju Subotičke novine.

Radove izvodi Konzorcijuma "Jumol" iz Subotice na osnovu dva ugovora o dodatnim radovima za drugu i treću fazu završetka rekonstrukcije, adaptacije i dogradnje Pozorišta. Prvi ugovor je potpisan 28. septembra 2010, drugi 22. februara 2011. godine, a oba su potpisana između investitora (Narodno pozorište), Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, kao finansijera i konzorcijuma Jumol iz Subotice, kao izvođača radova.

Izvođač radova, Konzorcijum "Jumol" je za podizvođača radova, od 12. aprila angažovao "SMB gradnju" iz Subotice. Prema ugovoru i najavi izvođača, radovi predviđeni u ovoj fazi izgradnje, trajaće najduže šest meseci.


Planirani radovi

Tokom ugovorenog perioda radiće se na izradi nosivih armirano betonskih zidova od opeke u podrumu, prizemlju i spratu zaštićenog dela objekta, orijentaciono do kote plus 11 metara, zatim zidova od opeke u podrumu, prizemlju i na spratu zaštićenog dela objekta i rekonstrukcija postojećih zidova, lukova i svodova od opeke, izrada armirano- betonskih horizontalnih i vertikalnih serklaža u podrumu, prizemlju i na spratu, zaštićenog (starog) dela objekta, orijentaciono do kote plus 11 metara, izrada armirano-betonske konstrukcije svih stepeništa u podrumu, prizemlju i spratu zaštićenog dela objekata, uključujući i glavno, reprezentativno stepenište između prizemlja i sprata.

Takođe će se raditi izrada novih međuspratnih konstrukcija iznad podruma, prizemlja i sprata, zaštićenog dela objekta, i rekonstrukcija postojećih međuspratnih konstrukcija od lukova i svodova od opeke u prednjem delu objekta, sanacija i rekonstrukcija elemenata konstrukcije u okviru ugovorenih sredstava zaštićenog dela objaketa do kote plu 11 metara i prateći radovi.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 6381
Povezani albumi
Povezane teme
Narodno pozorište rekonstrukcija pozorišta Modest Dulić izgradnja narodnog pozorišta fond za kapitalna ulaganja
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.