Komentara: 65
Pregleda: 16595

Prva dama Skupštine dobila čašu vode u lice!

29.11.2012. u 10:41h > 16:12
Prva dama Skupštine dobila čašu vode u lice!

Skupština uživo - budžet i generalna regulacija

U toku je četvrta sednica Skupštine grada. Na današnjem sazivu pred odbornike će se između ostalog naći donošenje Zaključka o prihvatanju Izveštaja o ostvarenju budžeta grada Subotice za prvih devet meseci, donošenje odluka o planovima Geneneralne regulacije za zone "Željezničko naselje" i "Makova sedmica" i deo zone "Mali Radanovac", kao i za "Aleksandrovo".

Pred odbornicima će se naći i odluke koje su vezane za donošenje Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o raspodeli dobiti javnih i komunalnih preduzeća.

9:15 - Tehnički problemi na početku

Današnja sednica je počela sa 15 minuta zakašnjenja, ovaj put zbog tehničke neispravnosti razglasnih uređaja u sali.

10:11h - Prekid zbog incidenta u Skupštini

Skupština je u 10:11 prekinuta nakon što je odbornik Đula Laslo nakon kraće prepirke sa predsedavajućom Marijom Kern Šoljom polio istu čašom vode nakon čega je izbačen sa zasedanja i određena je pauza od 15 minuta.

U toku rasprave na temu budžeta Predsednica skupštine nekoliko puta je za kratko vreme upozorila odbornika Đulu Lasla da se vrati na temu tačke dnevnog reda na šta je on ušao u kratku raspravu sa njom posle koje su pale neke teške reči, uvrede i konačno čaša vode u lice. Predsednica je posle par sekundi šoka reagujući pribrano naredila da se odbornik Đula Laslo izbaci iz Skupštinske sale i da se napravi pauza od 15 minuta.

Prva dama Skupštine dobila čašu vode u lice!

Posle 25 minuta pauze nastavljena je sednica obraćanjem Predsednice skupštine koja je želela da obrazloži meru udaljavanja odbornika, pozivajući se na član poslovnika. Odbornici su glasali i podržali odluku predsednice.

Petnest minuta trajala je rasprava na ovu temu gde su odbornici generalno osudili postupak kolege, neki smatrajući da je ovo napad na ženu, dok su drugi smatrali da je je ovo ipak bio napad na dostojanstvo lokalnog Parlamenta, bez obzira ko ga vodio.

10: 45 - Nastavljena je Skupština po najavljenim tačkama dnevnog reda

12:01 - Skupština je završena 

Rezime današnje skupštine - radni deo

U prvih devet meseci grad je raspolagao sa tri milijarde 576 miliona dinara, što iznosi 73,81 odsto planiranog godišnjeg obima, a u odnosu na isti period predhodne godine raspolagano je sa 41,97 odsto više novca. Tekući prihodi budžeta su ostvareni u visini od tri milijarde dinara, što predstavlja 66,65 odsto planiranog obima. Odbornici SNS nisu glasali za Zaključak o prihvatanju Izveštaja o ostvarenju budžeta grada Subotice za prvih devet meseci.

Objedinjena je rasprava, a pojedinačno se glasalo od tačke sedam do 17 koje su se odnosile na raspodelu dobiti javnih i komunalnih preduzeća. Grad na osnovu toga dobija sedam miliona dinara. Po istom principu objedinjena je i rasprava od tačke 21 do 34 koje su se odnosile na izmene poslovanja javnih i komunalnih preduzeća.

Odbornici su usvoljili Odluku o planovima Geneneralne regulacije za zone "Željezničko naselje" i "Makova sedmica" i deo zone "Mali Radanovac", kao i za "Aleksandrovo".

Ivana Jovčić je izabrana za direktorku Turističke organizacije grada Subotica.

 U znak podrške Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama odbornici su nosili bedževe na kojima piše “Imam pravo na život bez nasilja”.

Formirana je i nova odbornička grupa LDP-Upravo sada

Modest Dulić: Cilj unapređenje uslova života građana - Budžet Grada za sledeću godinu mora biti realno planiran i u njemu mora biti sadržana i razvojna i socijalna komponenta, izjavio je gradonačelnik Modest Dulić. Kada je reč o razvoju, gradonačelnik je rekao da se to pre svega odnosi na ulaganja u infrastrukturu s ciljem unapređenja uslova života građana, ali i na stvaranje preduslova za dalje zapošljavanje Subotičana kroz podršku investitorima koji dolaze u naš grad. Gradonačelnik je rekao i da će dobar deo sredstava iz budžeta biće opredeljen za određene projekte podrške socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. 

Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 65
Pregleda: 16595
Povezane teme

Skupština grada Subotice

marija kern šolja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.