Komentara: 3
Pregleda: 4635
Foto

Prva 3D projekcija na zgradi Jadrana

31.08.2015. u 10:31h
Izvor: Subotica.com
Povodom proslave Dana grada Subotice, koja se obeležava od 29. avgusta do 1. septembra, Fondacija "Danilo Kiš" je za vikend na desnom krilu zgrade "Jadran", u kojoj se nalaze prostorije Fondacije i Omladinski klub "Skladište", izvela projekciju 3D animacije pod nazivom “Skladište kulture”.
Prva 3D projekcija na zgradi Jadrana

Ovo je prvi put u Subotici da se na osnovu arhitektonske konstrukcije animacija prilagodi objektu i na taj način "oživi" zgrada, gde se inače odvijaju različiti kulturni programi, izložbe, koncerti, predavanja, tribine, projekcije filmova, radionice i još mnogo toga.

Sama animacija je kontekstom prilagođena oblastima koje rad Fondacije obuhvata, kao što su književnost, muzika, likovna umetnost… a pre svega promociji kulture među mladima i ostalim sugrađanima.

Tehničku izradu animacije izveo je Darko Subotin, student Akademije umetnosti u Novom Sadu, jedan od dobitnika stipendije “Top 5” za najbolje studente umetnosti 2013. godine, u organizaciji Fondacije "Danilo Kiš". Kao muzička podloga korišćene su kompozicije Dragoljuba Ćurčića koji nastupa pod imenom Delta43.

Program je realizovan uz tehničku pomoć i saradnju sa Otvorenim univerzitetom Subotica.

Prva 3D projekcija na zgradi Jadrana

Izvor: Subotica.com
Dan grada 2015: 3D projekcija na fasadi zgrade "Jadran" Dan grada 2015: 3D projekcija na fasadi zgrade "Jadran" Dan grada 2015: 3D projekcija na fasadi zgrade "Jadran" Dan grada 2015: 3D projekcija na fasadi zgrade "Jadran" Dan grada 2015: 3D projekcija na fasadi zgrade "Jadran" Dan grada 2015: 3D projekcija na fasadi zgrade "Jadran" Dan grada 2015: 3D projekcija na fasadi zgrade "Jadran" Dan grada 2015: 3D projekcija na fasadi zgrade "Jadran"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4635

Povezana vest

Povezane teme

dan grada

Fondacija Danilo Kiš

zgrada jadran

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.