Komentara: 20
Pregleda: 26015

Prozivka dobija ambulantu sledeće godine

26.09.2016. u 15:25h
Izvor: Subotica.com
Vlada Republike Srbije i Vlada SR Nemačke uspostavile su program čiji je cilj jačanje infrastrukturnih kapaciteta gradova i opština u kontekstu migracione krize, kao i usled povećanja broja lica u postupku readmisije u okviru kojeg će zahvaljujući bespovratnim sredstvima biti izgrađena ambulanta u naselju Prozivka.
Prozivka dobija ambulantu sledeće godine

Program nosi naziv "Jačanje socijalne infrastrukture u opštinama zahvaćenim migrantskom krizom" i obuhvata 27 pojedinačnih projekata u 12 gradova i opština u Srbiji. Planirane investicije se uglavnom odnose na rekonstrukciju škola, vrtića i zdravstvenih ustanova. U ime Vlade Srbije, program sprovodi Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a ispred Vlade Nemačke, za realizaciju programa nadležno je Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj preko Nemačke razvojne banke (KfV).

U aprilu 2016. godine zaključen je Memorandum o sprovođenju programa dok se potpisivanje Sporazuma o bespovratnom finansiranju očekuje do kraja oktobra. Ukupna vrednost programa iznosi 5,4 miliona evra uz mogućnost dodatnog finansiranja u narednim fazama novih investicionih projekata. Predviđeno je da se programske aktivnosti privedu kraju u drugoj polovini 2018. godine.

Prozivka dobija ambulantu sledeće godine

Prostor na kojem će se graditi ambulanta

Bespovratna sredstva iz ovog projekta u visini od 200.000 evra opredeljena su za izgradnju ambulante na Prozivci, potvrdio je za naš sajt Nenad Ivanišević, ispred Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ivanišević je rekao da je projekat izgradnje ambulante na Prozivci naišao na veliko razumevanje gradonačelnika i lokalne vlasti koja je za ove potrebe opredelila plac u vlasništvu Grada Subotice, koji se nalazi između Prvomajske, Ulice Blaška Rajića i Kvarnerske, čime je jasno definisan zajednički interes da građani Prozivke dobiju pristupačniju zdravstvenu zaštitu.

Radovi na izgradnji ambulante bi trebali da počnu i da se završe tokom 2017. godine.

Da podsetimo, Prozivka je najveća mesna zajednica u Subotici i dugogodišnji problem njenih stanovnika je nepostojanje ambulante. Pacijenti su trenutno upućeni u dve male ambulante na Beogradskom putu koja je pretrpana i gde ne postoji ni parking prostor i u ambulantu u Kumičićevoj ulici. Stanovnici Prozivke, kojih je preko 10.000, su tokom prethodnih godina nepostojanje ambulante izdvajali kao jedan od najvećih problema u svojoj mesnoj zajednici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 26015

Povezane vesti

Povezane teme

prozivka

ambulanta

ambulanta prozivka

mz prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.