Komentara: 4
Pregleda: 2401

Protivgradna zaštita nije dejstvovala nijednom od početka godine

22.05.2019. u 11:28h
Izvor: RTV Yueco
Od početka godine, protivgradna zaštita u Subotici nije dejstvovala nijednom, a Grad trenutno raspolaže sa više od 90 protivgradnih raketa koje bi trebalo da budu dovoljne za naredni period, procenjuju u Gradskoj upravi. Od ukupno 18 protivgradnih stanica, 12 radi, dok na preostalih šest nedostaju strelci.
Protivgradna zaštita nije dejstvovala nijednom od početka godine

U nedelju uveče, strelci protivgradne zaštite bili su u pripravnosti, ali nije ispaljena nijedna raketa. Od početka sezone do danas, u našem gradu nije dejstvovala protivgradna zaštita. Kako je rečeno, trenutno je na raspolaganju više od 90 protivgradnih raketa, te za ovu godinu još nije sprovedena javna nabavka, jer u ovom trenutnu nema potrebe za tim. Od 18 protivgradnih stanica u Subotici, trenutno radi samo 12 zbog nedostatka radnika.

- Na ostalima nemamo radnu snagu, što je veoma problematično. Nemamo u Čantaviru, na Paliću, fali nam radnik u Stipićevu i to su prilično veliki problemi. Trudimo se da pronađemo radnike, međutim, jako je teško za ovaj novac naći bilo koga ko će odgovorno obavljati taj posao - kaže Šimon Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za oblast poljoprivrede.

Osim problema sa pronalaženjem radnika, koji bi obavljali posao strelaca na preostalih šest protivgradnih stanica u Subotici, višegodišnji problem predstavljaju i oštećenja koja se svake godine javljaju na pet protivgradnih stanica, koje zbog toga nisu u funkciji. Tako Subotica umesto 23 protivgradne stanice, na raspolaganju ima samo 18, jer tokom zime nesavesni građani odnose delove sa stanica. Grad svake godine izdvaja novac iz budžeta za popravku stanica kako bi bile funkcionalne.

- Stanice su ograđene, imaju čelična vrata i godinama se dešava da ta vrata, ograda i sve što je od metala nestane preko zime. Razmišljali smo o tome da bi možda mogli da postavimo kamere, međutim, ta mesta su toliko udaljena od najbljižeg naselja da tamo ni nema struje. Moramo naći neko rešenje, jer stvarno nije u redu da svake godine iste stanice moramo da obnavljamo zato što preko zime čelična vrata i ograda nestanu - poručuje Ostrogonac.

Tokom 2018. godine u Subotici je ispaljeno 47 protivgradnih raketa.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2401
Povezane teme

šimon ostrogonac

protivgradna odbrana

protivgradne rakete

protivgradna zaštita

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.