• Pregleda: 1708

Protivgradna zaštita nije dejstvovala nijednom od početka godine

Od početka godine, protivgradna zaštita u Subotici nije dejstvovala nijednom, a Grad trenutno raspolaže sa više od 90 protivgradnih raketa koje bi trebalo da budu dovoljne za naredni period, procenjuju u Gradskoj upravi. Od ukupno 18 protivgradnih stanica, 12 radi, dok na preostalih šest nedostaju strelci.
Protivgradna zaštita nije dejstvovala nijednom od početka godine

U nedelju uveče, strelci protivgradne zaštite bili su u pripravnosti, ali nije ispaljena nijedna raketa. Od početka sezone do danas, u našem gradu nije dejstvovala protivgradna zaštita. Kako je rečeno, trenutno je na raspolaganju više od 90 protivgradnih raketa, te za ovu godinu još nije sprovedena javna nabavka, jer u ovom trenutnu nema potrebe za tim. Od 18 protivgradnih stanica u Subotici, trenutno radi samo 12 zbog nedostatka radnika.

- Na ostalima nemamo radnu snagu, što je veoma problematično. Nemamo u Čantaviru, na Paliću, fali nam radnik u Stipićevu i to su prilično veliki problemi. Trudimo se da pronađemo radnike, međutim, jako je teško za ovaj novac naći bilo koga ko će odgovorno obavljati taj posao - kaže Šimon Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za oblast poljoprivrede.

Osim problema sa pronalaženjem radnika, koji bi obavljali posao strelaca na preostalih šest protivgradnih stanica u Subotici, višegodišnji problem predstavljaju i oštećenja koja se svake godine javljaju na pet protivgradnih stanica, koje zbog toga nisu u funkciji. Tako Subotica umesto 23 protivgradne stanice, na raspolaganju ima samo 18, jer tokom zime nesavesni građani odnose delove sa stanica. Grad svake godine izdvaja novac iz budžeta za popravku stanica kako bi bile funkcionalne.

- Stanice su ograđene, imaju čelična vrata i godinama se dešava da ta vrata, ograda i sve što je od metala nestane preko zime. Razmišljali smo o tome da bi možda mogli da postavimo kamere, međutim, ta mesta su toliko udaljena od najbljižeg naselja da tamo ni nema struje. Moramo naći neko rešenje, jer stvarno nije u redu da svake godine iste stanice moramo da obnavljamo zato što preko zime čelična vrata i ograda nestanu - poručuje Ostrogonac.

Tokom 2018. godine u Subotici je ispaljeno 47 protivgradnih raketa.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

4
NN Odgovori
Na Stipićevu vam fali i lansirna rampa koju je prethodni strelac doneo kući, i posle toga joj se gubi svaki trag... Šteta pričati
indijanac Odgovori
Otišli strelci na privremeni rad u inostanstvo.
Verovatno su tamo bolje plaćeni, tamo ne rade za pasulj i kikiriki.
Struja Odgovori
Neorganizovanost, neodgovornost i nestrucnost su delici vrline nase politike. Koga u gradskoj upravi interesuje da li ce poljoprivreda trpiti gubitke ili ne zbog toga? To je za opste dobro svih nas. Drzavu ne interesuje kako ce ko da plati racune ako grad pokosi sve sto imamo umesto da pomogne istim tim ljudima.
Prioriteti su sasvim negde drugde pa s tim nije ni cudo sto nam ovako ide.
Vise nema nikoga ni da razmislja o bilo cemu jer vlast jednostavno ni ne zna sta je bitno a sta nije.
Politicari, promenite prioritete, ljudi koji su glasali za Vas ocekuju nesto za uzvrat te im pruzite to!
Uvek u pravu Odgovori
Vi gospodine Ostrogonac ne treba da sedite u gradskoj kući da bi konstatovali kako je novčana naknada mala jer to svi znamo, nego zbog toga da tim ljudima poboljšate uslove rada i tu novčanu naknadu povećate. Već deset godina kad su strelci u pitanju problem je novac a za neke manje bitne stvari novca ima. Pozdrav svim strelcima od kolege koji je radio od osnivanja radarskog centra u Bajši do pre tri godine upravo zbog ovakvih stvari.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.