Komentara: 28
Pregleda: 5296

Protestna vožnja taksista u petak

21.03.2012. u 16:08h
Izvor: RTV Yueco
Protestna vožnja taksista u petak

Savez taksi udruženja Subotice je na današnjoj konferenciji za novinare najavio protestnu vožnju za petak, 23. mart od 11 do 13 časova od ulice Frana Supila do Štrosmajerove i nazad, ukoliko do tada ne bude pomaka u njihovim pregovorima sa gradskom upravom oko rešavanja pitanja od značaja za njih. Naime, Savez nije zadovoljan brzinom kojom se rešavanju njihovi problemi koji se tiču cene taksi usluga, korišćenja taksi stajališta, izdavanja rešenja taksi udruženjima na pravo korišćenja dodeljenih stajališta i pitanje rada rent-a-kar auto taksija.

Odlukom gradonačelnika od juna prošle godine određena je najniža cena taksi usluga, ispod koje taksisti ne bi trebalo da prevoze sugrađane, međutim pojavio se problem sa pojedinim udruženjima koja po nižoj ceni prevoze sugrađane. Osim toga, pojedine taksi službe nemaju regulisano pitanje stajališta, već rade na „divlje“ i na taj način nanose štetu taksistima koji plaćaju gradu taksu za stajalište koje im dodeljuje grad. Taksisti od grada traže i izdavanje rešenja taksi udruženjima na pravo korišćenja taksi stajališta koja su im dodeljenja, jer sada svaki taksista pojedinačno plaća ovu obavezu, iako udruženje na primer ima samo 5 stajališta, a 20 vozila svih 20 plaća ovu obavezu. Još jedno pitanje čije rešenje taksisti zahtevaju od gradske uprave je i pitanje rada ren-a-car auto taksija, gde privredna društva u vlasništvu pojedinca iznajmljuju automobile vozačima, koji veoma često nisu ni prijavljeni, već rade „na crno“ pa predstavljaju neravnopravnu konkurenciju. Trenutno u Subotici postoji 30 taksi udruženja i 4 privredna društva, a podršku za protestnu vožnju dalo je više od 20 udruženja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 28
Pregleda: 5296
Povezane teme

taksi

taksi prevoz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.