Komentara: 39
Pregleda: 7345

Protest ratnih veterana na Gradskom trgu

14.03.2014. u 15:41h
Izvor: RTV City
Udruženje učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije organizovalo je danas na Trgu slobode mirni protest tokom kojeg su prikupljani potpisi za uvođenje mera kojima bi ratni veterani ostvarili pravo na popust pri plaćanju komunalnih usluga.
Protest ratnih veterana na Gradskom trgu

Akcija ratnih veterana je pokrenuta prošle godine u 52 grada u Srbiji i to na nivou Saveza ratnih veterana Srbije koji okuplja 9 udruženja sa blizu 100.000 članova. Ovo je, posle Novog Sada i Bačke Topole, treća akcija u Vojvodini a najavljene su aktivnosti i u drugim vojvođanskim gradovima.

„Mi s tim tražimo da se izjednače prava svih ratnih veterana sa pravima koja imaju ratni veterani u Beogradu a to je da oni umanjeno plaćaju sve vrste komunalija za 50%. Nismo ljubomorni na ljude iz Beograda već želimo da i druge lokalne samouprave izađu u susret jednoj od najmarginalizovaniji društvenih grupa.“ - izjavio je Željko Vukelić, predsednik Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije.

Predstavnike udruženja primio je gradonačelnik Magai koji im je obećao da će se u naredna tri meseca razmatrati ovo pitanje i da će grad, koliko može, izaći u susret. Veterani pozivaju sva udruženja koja se bave ovom društvenom grupom da se ujedine i organizuju kako bi se izborili za svoja prava kroz novi zakon.

Protest ratnih veterana na Gradskom trgu

„Najveća bitka je za zakonsku regulativu tj. donošenje Zakona o pravima ratnih veterana i članova njihovih porodica koje je naše udruženje predalo Skupštini Srbije na usvajanje pretprošle godine sa 40.000 potpisa.“ - dodaje Vukelić

Protest ratnih veterana na Gradskom trgu

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 2 nedelje
Komentara: 39
Pregleda: 7345
Povezane teme

jene maglai

ratni veterani

peticija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.