Komentara: 81
Pregleda: 8985
Foto

Protest paora: "Tražimo da Grad formira Krizni štab u cilju procene štete i proglašenja suše"

15.08.2022. u 10:12h
Izvor: Subotica.com
Više od stotinu traktora ovog jutra nalazi se na gradskim ulicama, a nezadovoljni paori odlučili su se za dalju radikalizaciju protesta - celodnevnu blokadu raskrsnice kod "Patrije". Kako su najavili, u slučaju da ne dođe do pomaka nakon današnjeg sastanka poljoprivrednika sa predstavnicima Vlade, nastaviće sa blokadama. Takođe, zemljoradnici su zatražili da Grad formira Krizni štab radi procene štete i proglašenja suše.
Protest paora: "Tražimo da Grad formira Krizni štab u cilju procene štete i proglašenja suše"

Proglašenje elementarne nepogode zbog suše i dalje je osnovni zahtev subotičkih paora koji se već šest dana, umesto na njivama, nalaze na gradskim ulicama.

Naš stav je da Grad treba da formira Krizni štab koji će odraditi procenu štete. Nakon toga, saziva se sednica Skupštine grada, a potom se resorno ministarstvo obaveštava o situaciji u subotičkom ataru kako bi mogla da se proglasi elementarna nepogoda - suša. Na osnovu toga možemo tražiti umanjenje, oslobađanje ili ukidanje naknade za odvodnjavanje, poreza i zakupnine državnog zemljišta - tvrdi Marinko Kujundžić, lokalni zemljoradnik.

Protestima se od jutros pridružilo još subotičkih paora, pa je tako u gradu više od 100 traktora koji su blokirali jednu od najfrekventnijih raskrsnica u gradu.

Od 10h blokirali smo raskrsnicu kod "Patrije", biće polučasovno propuštanje vozila na svakih sat i po i tako do 20h. U slučaju da dođe do ranijih dogovora možemo razmisliti o povlačenju - navodi sagovornik.

Podsećamo, u 10h počeo je sastanak poljoprivrednika sa predstavnicima Vlade, a sastanku prisustvuje i inicijator protesta subotičkih poljoprivrednika Miroslav Matković.

Ukoliko danas ne dođe do dogovora u Vladi, nastavićemo sa blokadama. Eventualno bismo mogli da se povučemo iz grada na neke druge punktove, ali to zavisi od inicijative iz Novog Sada koja nas predstavlja - zaključuju zemljoradnici.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 meseci i 1 nedelju
Komentara: 81
Pregleda: 8985
Povezana vest
Povezane teme

protest poljoprivrednika traktorima

protest poljoprivrednika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.