Komentara: 5
Pregleda: 4948

Protest akcionara Agrokombinata

05.04.2012. u 18:11h
Izvor: RTV Yueco
Protest akcionara Agrokombinata

Predstavnici akcionara nekadašnjeg Agrokombinata predali su gradonačelniku svoje zahteve za isplatu najmanje 10 evra po jednoj akciji ovog preduzeća koje je prodato krajem januara Industriji mesa Matijević. Na protesnom skupu, ponovili su da je preduzeće namerno oterano u stečaj, gde je opljačkano, i zatražili da se utvrdi istina o dešavanjima u preduzeću od uvođenja stečaja do momenta prodaje. Ukoliko im novac ne bude isplaćen za 20 dana, akcionari najavljuju da će radikalozovati protest.

Nekoliko stotina akcionara nekadašnjeg “Agrokombinata” okupilo se kod Gradske kuće kako bi iskazali nezadovoljstvo sudbinom ovog preduzeća i kako bi zatražili isplatu najmanje 10 evra po jednoj akciji. Akcionari traže da im se isplate ta sredstsva sa računa na koji je industrija mesa Matijević uplatila novac za kupovinu preduzeća iz stečaja. Preduzeće je prodato 18 januara za oko 7,5 miliona evra, a akcionari tvrde da im je ta cena neprihvatljiva. Stečaj u preduzeću je uveden krajem 2004. godine, obaveze su bile 5,1 milion evra, a po njihovim tvrdnjama letina na njivama je bila vredna nekoliko miliona. Akcionari tvrde da je kroz stečaj, besplatnom obradom zemljišta, prodajom imovine, preduzeće oštećeno za najmanje 20 miliona evra, te da su stoga podneli krivičnu prijavu protiv NN lica, ali do danas nisu dobili nikakav odgovor.

Po oceni predstavnika Saveza samostalnih sindikata, Agrokombinat je samo jedno od preduzeća u Srbiji koje je “dokrajčeno” kroz stečaj.

Akcionari su na skupu podsetili da je u najboljim vremenima preduzeće zapošljavalo preko 1.000 ljudi i obrađivalo 20.000 hektara. Ukoliko im se ne isplati novac u naznačenom periodu, akcionari, kojih ima 1.336, najavljuju radikalizaciju protesta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 nedelje
Komentara: 5
Pregleda: 4948

Povezana vest

Povezane teme

agrokombinat subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.