Komentara: 12
Pregleda: 3884

Proširuje se vodovodna mreža na Makovoj sedmici

05.09.2018. u 16:41h
Izvor: TV Subotica
Radovi na izgradnji vodovodne mreže u dve ulice u MZ Makova sedmica uveliko su u toku. Sve bi trebalo da bude završeno do kraja oktobra, nakon čega će domaćinstva moći da se priključe na mrežu.
Proširuje se vodovodna mreža na Makovoj sedmici

Lenka Jevtić, koja na Makovoj sedmici stanuje dve decenije, kaže da zbog toga što nemaju vodovodnu mrežu, građani imaju velike muke. Njenoj sreći sada nema kraja, budući da upravo teku radovi na izgradnji vodovodne mreže. Ni asfalt, ni kanalizacija joj, kaže, nisu problem, samo da konačno dobije pijaću vodu.

- Voda nije nikakva i ne valja, nestane leti i ponekad po deset dana nemamo vode. Sad nisam imala tri dana vodu - priča Lenka. - Toliko sam srećna i rekla sam da ću se napiti taj dan kad dođe voda, koliko dugo je čekamo. To je nama najveća prednost, voda i gotovo. Kakav odvod, nije važno, ali voda je voda. Ljudi idu čak do mosta po vodu sa kantama na biciklu, pa jel to fer? Nije.

Proširuje se vodovodna mreža na Makovoj sedmici

Ulica Isidore Sekulić sada će biti kompletno pokrivena vodovodnom mrežom, kao i deo Jelene Ćetković u kojoj stanuje i Lenka, a mogućnost da se priključi imaće više od stotinu domaćinstava. Vrednost radova je oko sedam miliona dinara, koje 70 odsto finansira Pokrajina, a 30 odsto Grad.

- To će nama mnogo značiti, jer imamo sve veću pokrivenost teritorije. Koliko Grad ima sredstava, tako i mi nešto dobijemo za proširenje vodovodne mreže. Kada je u pitanju projektna dokumentacija, više ih nemamo za vodovodnu mrežu, ali imamo obećanje da će se naredne godine raditi projektne dokumentacije, ne samo za vodovodnu mrežu, nego i za kanalizaciju i asfaltnu infrastrukturu, što nam je najbitnije - objašnjava Mirsad Nalić, predsednik Skupštine MZ Makova sedmica.

Ipak, i sa novim domaćinstvima, svega četvrtina Makove sedmice biće pokrivena vodovodnom mrežom.

- Građani čak žele unapred da naprave ugovor sa Vodovodom, samo da bi dobili vodu. Dakle, oni su spremni da unapred naprave ugovor i da, ne na 12 ili 24 rate, nego odmah plate priključak za vodu - dodaje Nalić.

Proširuje se vodovodna mreža na Makovoj sedmici

Završetak radova predviđen je za 30. oktobar, nakon čega će građani moći da se priključuju.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 3884
Povezane teme

makova sedmica

vodovodna mreža

priključenje na vodovodnu mrežu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.