• Pregleda: 3276

Proširuje se vodovodna mreža na Makovoj sedmici

Radovi na izgradnji vodovodne mreže u dve ulice u MZ Makova sedmica uveliko su u toku. Sve bi trebalo da bude završeno do kraja oktobra, nakon čega će domaćinstva moći da se priključe na mrežu.
Proširuje se vodovodna mreža na Makovoj sedmici

Lenka Jevtić, koja na Makovoj sedmici stanuje dve decenije, kaže da zbog toga što nemaju vodovodnu mrežu, građani imaju velike muke. Njenoj sreći sada nema kraja, budući da upravo teku radovi na izgradnji vodovodne mreže. Ni asfalt, ni kanalizacija joj, kaže, nisu problem, samo da konačno dobije pijaću vodu.

- Voda nije nikakva i ne valja, nestane leti i ponekad po deset dana nemamo vode. Sad nisam imala tri dana vodu - priča Lenka. - Toliko sam srećna i rekla sam da ću se napiti taj dan kad dođe voda, koliko dugo je čekamo. To je nama najveća prednost, voda i gotovo. Kakav odvod, nije važno, ali voda je voda. Ljudi idu čak do mosta po vodu sa kantama na biciklu, pa jel to fer? Nije.

Ulica Isidore Sekulić sada će biti kompletno pokrivena vodovodnom mrežom, kao i deo Jelene Ćetković u kojoj stanuje i Lenka, a mogućnost da se priključi imaće više od stotinu domaćinstava. Vrednost radova je oko sedam miliona dinara, koje 70 odsto finansira Pokrajina, a 30 odsto Grad.

- To će nama mnogo značiti, jer imamo sve veću pokrivenost teritorije. Koliko Grad ima sredstava, tako i mi nešto dobijemo za proširenje vodovodne mreže. Kada je u pitanju projektna dokumentacija, više ih nemamo za vodovodnu mrežu, ali imamo obećanje da će se naredne godine raditi projektne dokumentacije, ne samo za vodovodnu mrežu, nego i za kanalizaciju i asfaltnu infrastrukturu, što nam je najbitnije - objašnjava Mirsad Nalić, predsednik Skupštine MZ Makova sedmica.

Ipak, i sa novim domaćinstvima, svega četvrtina Makove sedmice biće pokrivena vodovodnom mrežom.

- Građani čak žele unapred da naprave ugovor sa Vodovodom, samo da bi dobili vodu. Dakle, oni su spremni da unapred naprave ugovor i da, ne na 12 ili 24 rate, nego odmah plate priključak za vodu - dodaje Nalić.

Završetak radova predviđen je za 30. oktobar, nakon čega će građani moći da se priključuju.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

12
Opalac Odgovori
Bruka i sramota.
Marko Odgovori
Kada je u planu Tetovska ulica?

Sve mi se čini da je voda stigla samo u one ulice gde su određeni kadrovi (stranački).
DUX
na kanalizaciju ce cekati jos 100 godina
Milan Odgovori
Svaka cast Mirsadu Nalicu, maksimalno se trudi za MZ, obija pragove, trazi podrsku, gradjevinske firme da bi Makova sedmica bila lepsa i uredjenija.
sss sss
Vidi se kako je lepša i uređenija , nikad više korova i ambrozije na Makovoj , a ni prašine po neasfaltiranim ulicama ne manjka ! O vodovodu i kanalizaciji,mi iz pojedinih ulica,možemo samo da maštamo. Svaka čast svakome , ali slabo se vide rezultati...
Avetinja Odgovori
Bolje da ste Dulicu iz Djurdjina ugradili agregat da mu nisu krave jednom godisnje 4 sata bez gradske vode. Bolje njegovim kravama nego ovde ljudima koji nemaju vodu za pice. Sarkastican sam. (videti njegovu pistaljke)
Mozakss Odgovori
G.din mirsad pre nego sto daje intervjueo o doticnim radovima bilo bi dobro da se upozna sa istorijom gradnje vodovodne mreze ,bunara ,samodoprinosu i ko je sve od njegovih stranackih prijatelja dovlacio i odvlacio vodovod,i zasto je i pod kojim izgovorom glavni vod odvucen za grad ,iako su stanovnici m7 svojim samodoprinosom sve to izgradili.a voda je tu gde je,zahvaljujuci ponasanju pojedinaca koji su njegova leva i desna ruka..
Prvo da se informije o istorijatu gradnje mreze i samodoprinosa,za pocetak dosta..i za njega bolje
sinok
Jos kada bi poradio na pravopisu, vecernja skola te ceka!
Realan Odgovori
A šta će da teče tom vodovodnom mrežom kad je odradi nesposobna mega-giga doktor-magistar-master partiokratija? Go*na? Ne budite znenađeni ako tako bude. Mada, ubeđivaće vas da je to voda, da je zdrava i još će je pred kamerama piti kao onomad mleko bez "alfatoksina". Šta vam rade "genijalci"!
DUX Odgovori
Dobijanje pijece ...vode 21 vek_ Bravo.
Opet ja Odgovori
Dabogda vam svima MZ uređivali i vodili svi koji "kose" i vode računa o izgledu svojih ulica, a takvih na Makošu ima jaaaakoooo mnogo. Sve pametnica do pametnice, vrednice se pokazuju na svakom koraku.. Je li i igralište obaveza MZ da čisti za decom i roditeljima? Što se tiče vodovoda, nadam se da ćete popiti isto što i Realan, njegova voda je obogaćena vitaminom S. Uskoro. Hoćete vodovod? Što vam ga ne izgradiše oni pametniji i napredniji od pre 10 godina? Nije moglo, predsednik bio u zatvoru. Onaj nakon njega krao drva za zimu pa nije bilo vremena za MZ.
Vanja Odgovori
Ja sam u Bračkoj više od 30 godina. Ne znam baš da li ću doživeti vodovod, kanalizaciju, gas i asfalt. Idemo u EU, možda tamo takve stvari nisu uobičajene
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.