Komentara: 0
Pregleda: 2870
Foto

Promovisana knjiga Katarine Korponaić "Stare subotičke porodice"

06.12.2012. u 15:22h
Izvor: RTV Yueco
U Gradskom muzeju sinoć je održana promocija knjige „Stare subotičke porodice“ autorke Katarine Korponaić. Knjiga govori o istorijatu 25 subotičkih porodica kroz nekoliko generacija. Ono što povezuje sve porodice u knjizi je činjenica da im je nakon Drugog svetskog rata oduzeta imovina. Promociji su sprisustvovali mnogobrojni predstavnici porodica koje su predstavljene u knjizi.
Promovisana knjiga Katarine Korponaić "Stare subotičke porodice"

Vukosava Bogešić potomak je jedne od znamenitih subotičkih porodica kojima je nakon 1945. godine oduzeta zemlja. Ona je predstavnica samo jedne od mnogobrojnih porodica koje više od pola veka čekaju da im se povrati oduzeta imovina.

Osnova knjige je feljton na kojem je autorka radila tokom 2007. godine, a koji je objavljivan u nedeljniku „Subotičke“. U njemu se autorka bavila pričama subotičkih porodica kojima je imovina konfiskovana nakon Drugog svetskog rata. Feljton predstavlja temelj i osnovnu građu za knjigu koja je dopunjena podacima koje su porodice dodatno nalazile, kao i podacima koje su obavljivali hroničari i istoričari. Značajan deo knjige čine i fotografije iz privatnih albuma porodica, koje svedoče o našem gradu kakav je nekada bio.

O knjizi su na promociji, osim autorke govorili i Stvena Mačković, Mirko Grlica i dr Vasa Isakov. Knjiga je objavljena letos, a promocija je namerno održana u decembru, mesecu koji je po rečima autorke posvećen porodičnim okupljanjima.

Izvor: RTV Yueco
Katarina Korponaić: Stare subotičke porodice Katarina Korponaić: Stare subotičke porodice Katarina Korponaić: Stare subotičke porodice Katarina Korponaić: Stare subotičke porodice Katarina Korponaić: Stare subotičke porodice Katarina Korponaić: Stare subotičke porodice Katarina Korponaić: Stare subotičke porodice Katarina Korponaić: Stare subotičke porodice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2870
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.