Komentara: 1
Pregleda: 1104

Promocija XI zbornika “Bunjevačka lipa rič” u subotu

19.10.2018. u 13:04h
Izvor: Subotica.com
U subotu, 20. oktobra, u prostorijama Bunjevačke matice (Korzo 8), održaće se promocija XI zbornika “Bunjevačka lipa rič”. Prisutnima će se obratiti počasni predsednik Ivan Sedlak, a recitovaće Alisa Prćić i Snežana Selimović.
Promocija XI zbornika “Bunjevačka lipa rič” u subotu

Gosti promocije će imati priliku da se upoznaju sa dečjim literalnim i likovnim radovima koji izradili mališani koji pohađaju bunjevački govor sa elementima nacionalne kulture u subotičkim osnovnim školama.

Na konkursu je učestvovalo 49-oro dece i pristigla su ukupno 73 literalna rada iz sedam škola, među kojima su: „Sveti Sava“ Subotica, „Ivan Milutinović“ Subotica, „Ivan Milutinović“ Mala Bosna, „Matija Gubec“, Tavankut, „Sonja Marinković“, Subotica, „Vuk Karadžić“, Bajmok i „Bosa Miličević“ Novi Žednik.

Reč je o sada već tradicionalnoj manifestaciji „Bunjevačka lipa rič” čija je smotra dečjeg stvaralaštva prvi put održana još 2007. godine. Najbolji dečji radovi objavljeni su u zborniku.

Promocija će početi u 10 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1104
Povezane teme

bunjevačka reč

bunjevačka nacionalna manjina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.