• Pregleda: 3865

Promocija vojnih škola sutra u Novoj opštini

Promocija vojnih škola za osnovce i srednjoškolce održaće se sutra (utorak) u velikoj sali Nove opštine u Subotici sa početkom u 12 časova, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.
Promocija vojnih škola sutra u Novoj opštini

Mladićima i devojkama koji budu posetili ovu promociju predstaviće se učenici Vojne gimnazije kao i kadeti Vojne akademije, a povod promocije su raspisani konkursi za vojne škole.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane otvoreni su konkursi za prijem učenika i kadeta u Srednju stručnu vojnu školu, zatim Vojnu gimnazijuVojnu akademiju kao i na Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije.

Vojna akademija i Vojna gimnazija će za vreme trajanja konkursa (do 31. marta) svake subote organizovati akciju „Otvorena vrata“. Tada će svi zainteresovani biti u prilici da posete ove škole i neposredno se upoznaju sa njihovim kapacitetima i mogućnostima, dok će im zaposleni pružiti sve potrebne informacije u vezi sa konkursom i uslovima života i rada.

Za vreme školovanja učenicima i kadetima obezbeđeni su besplatan smeštaj i ishrana u internatima Vojne akademije i Vojne gimnazije, kao i celokupna nastavna literatura, kapaciteti Sportskog centra, biblioteke, internet centra.

Po završetku školovanja, kadeti stiču visoko obrazovanje i stručno zvanje koje je propisano akreditovanim studijskim programima. Nakon uspešno završenog školovanja u Vojnoj akademiji i na Medicinskom fakultetu VMA primaju se u profesionalnu vojnu službu i proizvode u čin potporučnika odgovarajućeg roda - službe.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
kormanj Odgovori
Lepo, lepo, samo di je vojska?
Ovo ko da je skolovanje za zanimanje koje vise ne postoji.
lokalpatriota Odgovori
Dobar dan . HA HA HA HA HA vojna skola...... HA HA HA HA pa ni nemamo vojsku , pustili smo nato u srbiju.... ustvari nije smesno nego je TRAGICNO
lud zbunjenog Odgovori
Ukinuli vojsku, potpisuju za NATO, promocije vojnih skola!! Da li iko ista razume!
forest gamp Odgovori
Sto se VMA tice, sad kad nam je vojska ovoliko "razmestena i reorganizovana"-mogli bi da pruzaju usluge i civilnom stanovnistvu a ne samo ucesnicima farme, estrade, i krem drustvu.
štaraditebre Odgovori
@forest gamp
VMA u Beogradu pruža usluge i civilnom stanovništvu,i to je pokriveno obaveznim zdravstvenim osiguranjem. Mislum da se tamo ide određenim danima, uz uput, raspitajte se. Neka korist i od njih...al bolje da ne zatreba.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.