Komentara: 5
Pregleda: 4506

Promocija vojnih škola sutra u Novoj opštini

22.02.2016. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Promocija vojnih škola za osnovce i srednjoškolce održaće se sutra (utorak) u velikoj sali Nove opštine u Subotici sa početkom u 12 časova, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.
Promocija vojnih škola sutra u Novoj opštini

Mladićima i devojkama koji budu posetili ovu promociju predstaviće se učenici Vojne gimnazije kao i kadeti Vojne akademije, a povod promocije su raspisani konkursi za vojne škole.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane otvoreni su konkursi za prijem učenika i kadeta u Srednju stručnu vojnu školu, zatim Vojnu gimnazijuVojnu akademiju kao i na Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije.

Vojna akademija i Vojna gimnazija će za vreme trajanja konkursa (do 31. marta) svake subote organizovati akciju „Otvorena vrata“. Tada će svi zainteresovani biti u prilici da posete ove škole i neposredno se upoznaju sa njihovim kapacitetima i mogućnostima, dok će im zaposleni pružiti sve potrebne informacije u vezi sa konkursom i uslovima života i rada.

Za vreme školovanja učenicima i kadetima obezbeđeni su besplatan smeštaj i ishrana u internatima Vojne akademije i Vojne gimnazije, kao i celokupna nastavna literatura, kapaciteti Sportskog centra, biblioteke, internet centra.

Po završetku školovanja, kadeti stiču visoko obrazovanje i stručno zvanje koje je propisano akreditovanim studijskim programima. Nakon uspešno završenog školovanja u Vojnoj akademiji i na Medicinskom fakultetu VMA primaju se u profesionalnu vojnu službu i proizvode u čin potporučnika odgovarajućeg roda - službe.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 4506

Povezana vest

Povezane teme

vojna akademija

ministarstvo odbrane

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.