Komentara: 1
Pregleda: 7032

Održana promocija vojnih škola i akademije

23.02.2016. u 16:35h
Izvor: Subotica.com
U Novoj opštini predstavljeni su uslovi za upis na obrazovne ustanove u sistemu Ministarstva odbrane, te su učenici imali priliku da čuju iskustva kadeta, kao i prednosti ovakvog školovanja.
Održana promocija vojnih škola i akademije

Ministarstvo odbrane svake godine raspisuje konkurs za upis učenika u Vojnu gimnaziju, Srednju stručnu vojnu školu, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojno medicinske akademije. Interesovanje đaka za upis je veliko, te svake godine između 6 i 20 kandidata konkuriše na jedno mesto.

Plan je da se u narednoj školskoj godini upis omogući za 90 kadeta na Vojnu akademiju, 120 učenika u Vojnu gimnaziju, kao i 60 u Srednju stručnu vojnu školu.

Održana promocija vojnih škola i akademije

- Vojna akademija je postala trend ne samo u Srbiji, nego i u okruženju. Mi trenutno imamo 30 stranih studenata, koji studiraju na osnovnim akademskim studijama, na VMA i na komandno-štandnom usavršavanju. Prednost je što se kadeti školuju na budžetu Ministarstva odbrane, a to podrazumeva ne samo da je besplatno školovanje, nego i besplatan smeštaj, ishranu, uniformu i sportsku opremu. Naši kadeti imaju i mesečni džeparac, koji od zavisnosti od godine studiranja i proseka iznosi od 12 do 15 hiljada dinara - kaže potpukovnik Uroš Domazet, načelnik Kadetske službe Vojne akademije

Održana promocija vojnih škola i akademije

Sve informacije o uslovima konkursa zainteresovani đaci mogu dobiti na sajtu Ministarstva odbrane, Vojne akademije i Vojne gimnazije. Đaci dokumenta mogu da predaju u centru Ministarstva odbrane u mestu boravka, dok se prijemni ispit i selekcija kandidata održavaju na Vojnoj akademiji. Nakon uspešno završenog školovanja, kadete čeka siguran posao u Ministarstvu odbrane tj. Vojsci Srbije.

Izvor: Subotica.com
Promocija vojnih škola i akademije Promocija vojnih škola i akademije Promocija vojnih škola i akademije Promocija vojnih škola i akademije Promocija vojnih škola i akademije Promocija vojnih škola i akademije Promocija vojnih škola i akademije Promocija vojnih škola i akademije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 7032

Povezana vest

Povezane teme

vojna akademija

vojska

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.