Komentara: 0
Pregleda: 3020

Promocija knjige: „Žeravica svetske košarke”

17.06.2012. u 10:01h
Sinoć je u Velikoj većnici Gradske kuće, istaknuti košarkaški stručnjak Ranko Žeravica održao promociju svoje knjige pod nazivom „Žeravica svetske košarke“.
Promocija knjige: „Žeravica svetske košarke”

U subotu uveče u Velikoj većnici Gradske kuće održana je promocija knjige "Žeravica svetske košarke" autora velikog trenera i legende srpske košarke Ranka Žeravice. Promociji knjige, između ostalih prisustvovao je naš poznati košarkaški trener Božidar Maljković kao i  neki od poznatijih subotičkih istaknutih sportista iz Rankove "ere" ali i mnogo mladih lica koji se Rankovih igračkih i trenerskih dana sećaju samo iz priča svojih starijih prijatelja ili kolega.

Žeravica je učinio mnogo za srpsku košarku i bio zaslužan za neke od najvećih uspeha u istoriji igre pod obručima. Ovom knjigom želeo je da podeli svoja iskustva sa čitaocima i prikaže im svoj put kroz mnoge izazove koje je košarka stavljala pred njega.

- U knjizi ima svega, verujte mi. Kako stručnih delova, tako i zanimljivosti koje su mi se dešavale kroz moj sportski život. Srećom, imam dosta pisanog materijala koji sam godinama čuvao, a i sećanje me još služi, pa se nadam da sam sve važno postavio na pravo mesto – istakao je Žeravica.

Promocija knjige: „Žeravica svetske košarke”

Promocija knjige: „Žeravica svetske košarke”

Promocija knjige: „Žeravica svetske košarke”

Rođen je davne 1929. godine u malom banatskom mestu – Novom Miloševu. Ceo svoj život posvetio je sportu koji je definitivno svojim znanjem obogatio, kako u Srbiji, tako i u Evropi, a kasnije i svetu.

Šesnaest godina bio je u KK Radnički, bio je trener i Crvene zvezde i Partizana, zatim radio je u Puli, Saragosi, Barseloni, Kazerti, Napoliju, Sanitariji iz Argentine ali istovremeno bio je i selektor državnog tima na nizu takmičenja, od balkanskih igara do svetskih šampionata i olimpijskih igara.

Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3020
Povezane teme

promocija knjige

velika većnica

ranko žeravica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.