Komentara: 0
Pregleda: 1557

Promocija knjige pesama "Put sunca" Danijela Čavića

28.11.2018. u 16:14h
Izvor: Subotica.com
Promocije knjige pesama "Put sunca" mladog subotičkog pesnika Danijela Čavića, održaće se u petak, 30. novembra, u Omladinskom klubu "Skladište", s početkom u 19:30 časova. Razgovor sa autorom vodiće Marija Ilić, diplomirani filolog za književnost i srpski jezik.
Promocija knjige pesama "Put sunca" Danijela Čavića

Danijel Čavić je rođen 10. februara 1988. godine u Subotici. Po zvanju je diplomirani grafički dizajner, ali se stvaralaštvom bavi u širem spektru, koji obuhvata domen književnosti i vizuelnih umetnosti. Do sada je objavio tri zbirke pesama, "Stakleni rajevi/Budilnik na groblju” (2012), "Put Sunca" (2017) i "Električno raspeće" (2018), a takođe je član kreativnog tima RTS-a, gde se bavi art direkcijom, pisanjem i koncept dizajnom. Trenutno živi i stvara u Beogradu.

- Fragmentisana poezija je moj najverniji odraz, a time i slika našeg doba, reči koje u pojedinačnim skupinama nekuda teže, uz sporadične pokliče, dok u celini ne znaju kuda su se zaputile. Nesigurne u svoju prošlost, sadašnjost i budućnost. A šta vredi pobuna piksela, zrna, pojedinačne puzle - kazao je Danijel Čavić o svojoj poeziji.

Prema napisima Andreja Radulovića u predgovoru knjige, ovo je pesnička zbirka koja svakim stihom, svedoči o Čavićevom pesničkom rastu.

- U savremenom srpskom pesništvu malo je pesnika koji su, tako silovito, poetsko-poetički samosvojno, radikalizovali stav u čijem je središtu narativ o iskušenjima savremenog čoveka i savremenog sveta, kao što je to slučaj s Danijelom Čavićem i njegovim novim pesničkim rukopisom - napisao je u predgovoru Radulović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1557
Povezane teme

promocija knjige

omladinski klub "skladište"

predstavljanje knjige

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.