Komentara: 0
Pregleda: 1399

Promocija knjige "Anđeli i ratnici" u SKC "Sveti Sava"

26.02.2020. u 10:37h
Izvor: Subotica.com
Promocija knjige "Anđeli i ratnici – Stara srpska kultura" prof. dr Petra Pijanovića održaće se u četvrtak, 27. februar, u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava", s početkom u 19 časova. Pored autora, gosti večeri biće prof. dr Aleksandar Jovanović i prof. dr Slobodan Vladušić.
Promocija knjige "Anđeli i ratnici" u SKC "Sveti Sava"

Kao autor veoma zapaženih studija o romanima Borislava Pekića, Danila Kiša, Milorada Pavića, o pripovetkama Miodraga Bulatovića, kao i o izazovima granične književnosti, prof. dr Petar Pijanović je ovoga puta izuzetno obimnu građu, od početaka naše kulture pa sve do početka 18. veka, predstavio na veoma pitak način, tako da može da privuče pažnju i onih kojima ova oblast nije mnogo bliska.

- Istorija je priča o prošlosti, a kulturna istorija povest koja proučava kulturu i njene fenomene u minulim vremenima. No, obe ove naučne oblasti, osim prošlosti, u svom fokusu mogu da imaju i reflekse prošloga u savremenom dobu. U oba slučaja, kao orijentir u ljudskom trajanju, istorija omogućava mislećem čoveku da bolje sagleda sadašnjost i "vidi" budućnost - beleži prof. dr Pijanović pri kraju knjige "Anđeli i ratnici", koja je posvećena staroj srpskoj kulturi.

Promocija knjige održaće se u četvrtak, 27. februar, u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava", s početkom u 19 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1399
Povezane teme

promocija knjige

skc sveti sava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.