Komentara: 0
Pregleda: 2684

Promocija knjige "Ajnštajnova kći - potraga za Lizerl"

11.10.2012. u 17:51h
Izvor: RTV Yueco
U povodu obeležavanja jubileja 122-og rođendana Gradske biblioteke sinoć je održana promocija knjige “Ajnštajnova kći- potraga za Lizerl” američke autorke Mišel Zekhajm, kao jedna od aktivnosti obeležavanja ovog datuma.
Promocija knjige "Ajnštajnova kći - potraga za Lizerl"

Knjiga, pored toga što otkriva neke nove činjenice o porodičnoj istoriji I ličnim vezama Alberta I Mileve Ajnštajn I o njihovoj vanbračnoj kćeri, prikazuje nam sliku o tome kako nas kao društvo, vide drugi.

Knjiga “Ajnštajnova kći- potraga za Lizerl” inspirisana je pismima Alberta I Mileve Ajnštajn koja su otkrivema krajem osamdesetih godina prošlog veka I iz kojih se vidi da su njih dvoje imali vanbračno dete. Misterija tog deteta je inspirisala američku književnicu Mišel Zekhajm da krene u potragu za istinom o tome šta se dogodilo sa devojčicom.

Tragom ove priče autorka je istraživala dokumenta I razgovarala sa ljudima na svim mestima u kojima su boravili Albert I Mileva, uključujući I Srbiju. Knjiga nam tako, pored priče o izgubljenoj kćeri donosi I priču o tome kako je autorka videla Srbiju u drugoj polovini devedesetih, uključujući I godinu bombardovanja.

Gradska biblioteka slavi 122-i rođendan I tim povodom pokrenute su kreativne radionice na Dečjem odeljenju, organizovano je književno veče, a u planu je I nekoliko izložbi posvećenih knjizi. Plan Biblioteke je da ponovo vrati veru u čitanje.

Tokom celog oktobra Biblioteka je ponudila mogućnost svim novim članovima da godišnju članarinu plate 400, umesto 800 dinara. Takođe, oni koji su zaboravili da vrate knjige na vreme, mogu iskoritsiti pogodnost do kraja nedelje da ih vrate bez plaćanja kazne.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2684
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.