Komentara: 1
Pregleda: 3291

Promocija centra za kulturnu dekontaminaciju

22.04.2013. u 14:13h
Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
U subotu, 20. aprila 2013. godine gošće Omladinskog kluba „Skladište“ bile su predstavnice Centra za kulturnu dekontaminaciju: Borka Pavićević, osnivačica i direktorka Centra, Ana Isaković, PR i saradnica na projektima u CZKD i Aleksandra Sekulić, urednica arhiva i projekata, koje su tom prilikom predstavile subotičkoj javnosti delatnosti ove eminentne javne i kulturne ustanove, uz prikaz video zapisa programa Centra o kojima je bilo reči.
Promocija centra za kulturnu dekontaminaciju

U toku razgovora prikazan je film Ksenije Anastasijević “Žene i uspeh” (15 min), a nakon razgovora dokumentarni film “Izlet u Rusiju (Plenum Krleža)” - treći deo predstave "Izlet u Rusiju" (25min).

Centar za kulturnu dekontaminaciju je mesto repolitizacije kulture, artikulacije kritičkih praksi, umetničke produkcije i proizvodnje javnosti, mesto na kome se ljudi osećaju slobodno. Od osnivanja 1995. do danas, hiljade programa brojnih organizacija, aktivista, umetnika, naučnika, teoretičara u Centru je dobilo javni prostor i kontekst, a stotine intervencija, gestova, akcija, predstava, izložbi, performansa, tribina bili su produkcija Centra i saradnji sa partnerima iz Jugoslavije (sada Zapadni Balkan, bivša Jugoistočna Evropa, Jugoslavija eufemizirana u „region“), i drugih zemalja, u situaciji stalne borbe da se artikuliše odgovor na ukidanje javnosti, kao kritike i prava na proizvodnju.

U ciklusima i projektima „Nove politike solidarnosti“, „CZKD Bioskop“, „RIZIK“, „Performans, istorija, akcija“, „Žene i uspeh“ CZKD je demonstrirao način na koji kultura može biti faktor promene, modernizacije i emancipacije. Putovanjem kroz ovu istoriju, u slikama i filmovima, subotičkoj publici biće predstavljen i plan nove komunikacije CZKD: Studije konteksta i CZKD podkast, kojim ova institucija želi da svoje simboličke resurse ponudi kao inventar i mehanizam samoorganizovanog obrazovanja.

Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Promocija centra za kulturnu dekontaminaciju Promocija centra za kulturnu dekontaminaciju Promocija centra za kulturnu dekontaminaciju Promocija centra za kulturnu dekontaminaciju Promocija centra za kulturnu dekontaminaciju Promocija centra za kulturnu dekontaminaciju Promocija centra za kulturnu dekontaminaciju Promocija centra za kulturnu dekontaminaciju
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 3291
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.