• Pregleda: 3093

Promena trase linija zbog obeležavanja Dužijance

Zbog zatvaranja ulica Matije Gupca, Matka Vukovića, Trga žrtava fašizma, Petefi Šandora i Sečenji Ištvana, u nedelju, 11. avgusta, doći će do izmena na trasama gradskog i prigradskog saobraćaja, saopštilo je JP "Subotica-trans".
Promena trase linija zbog obeležavanja Dužijance

Zbog obeležavanja Dužijance u katedrali Svete Terezije Avilske, autobusko stajalište "Lifka" neće biti u upotrebi u periodu od 9 do 13:30 časova, odnosno do prolaska povorke do Trga slobode.

U tom periodu, autobusi koji saobraćaju na liniji 1a će od Preradovićeve ulice produžiti pravo u Zagrebačku ulicu, odakle će nastaviti ulicom Maksima Gorkog i Senćanskim putem, odakle će se vratiti na redovnu trasu. Stajališta "Jadran", "Higijenski zavod", "Arsenija Čarnojevića", kao i stajalište "Sinagoga" neće biti u upotrebi, a umesto njih, austobusi će koristiti stajališta "Patrija", "Pošta" i "Tehnička škola".

Autobusi na liniji 4a, kao i na liniji 8a, saobraćaće do/od Međumesne autobuske stanice.

Linija 3 i linija 6 će saobraćati Zagrebačkom ulicom, odakle će se vratiti na uobičajenu trasu linije 3, odnosno linije 6. U navedenom periodu, neće biti u upotrebi stajalište "Matija Gubec", umesto kojeg će putnicima na raspolaganju biti stajalište "Tehnička škola".

Prigradske linije za Bajmok, Tavankut i Kelebiju će umesto na stajalištu "Lifka", stajati na stajalištu gradskog saobraćaja "Sarvaš".

Po završetku obeležavanja Dužijance, autobusi će saobraćati uobičajenim trasama linija.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
Uvek u pravu Odgovori
Čudi me da se ne bune oni koji komentarišu "Zavičajne dane" i paljenje Badnjaka na trgu iako će sad pola grada biti blokirano.
B
Znam na sta ciljas i apsolutno se slazem. Ne smetaju njima ni zatvoren grad, ni buka ni guzva...
U Subotici bilo sta sto ima veze sa Srbima i/ili pravoslavljem je automatski osudjeno, dovoljno je pogledati samo koliko minuseva dobiju takve vesti pa makar se radilo o nekom humanitarnom gestu.
Roki
Zato sto je ovo politicki i njihov praznik
rt
Ta mante se uski noseva , nek' bude bratstvo i jedinstvo ; čoko~koko za bandašcu a neko iz naše vlade za bandaša . Al koga pridložit ?
stormwatch
U Subotici SVAKA nacija koja zhivi u njoj IMA POTPUNO pravo da slavi i proslavlja shta i kako zeli...sa tim niko od subotichana starosedelaca nema, niti ce ikada imati problem. Problem nastaje kada vi koji ste nedavno dosli sa strane a Suboticu koja vam je sve pruzila ne mozhete smisliti, nama starim Subotichanima krecete da delite lekcije o tome shta smemo, shta ne smemo i kako se shta slavi i shta se radi.....to nikada nije prolazilo i nece proci nikada.
Magnum
stari subotičanin... xaxaxa
stormwatch
@Magnum

Hteo ti ili ne hteo moji su u Subotici preko 600 godina....ja sam dodushe na srecu otishao odatle prije vise od 10 godina....ali isto ko shto tebe drzh zavichaj oklem si dosho i ne jebes Suboticu 5%....ja za razliku od tebe i vishe nego postujem moju dragu novu domovinu, ali se isto tako i ja mogu uvek setiti mog zavichaja na Subotickom portalu, u to budi siguran.
Istinos Odgovori
Ovi nedeljni mogu samo bunjevacko da kradu.Jedina prava i neiskvarena Duzijanca je u cetvrtak uvik istog datuma.Tu smetaju Bunjevci i Srbi,ovima drugima je na zalost sve dozvoljeno.Vucicu prodao si Bunjevce,Toma je za tebe gospodin!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.