• Pregleda: 2503

Promena saobraćanja autobuskih linija 1a i 8a u subotu

Zbog obeležavanja dana Svetog Stevana - Svetog Ištvana (Mađarski nacionalni praznik), u subotu 18. avgusta, doći će do privremene promene trasa linija gradskog saobraćaja.
Promena saobraćanja autobuskih linija 1a i 8a u subotu

Usled zatvaranja ulice Trg žrtava fašizma, u periodu od 14 do 19 časova doći će do promene trase linija 1a i 8a. Kako se navodi u saopštenju preduzeća "Subotica-trans" linija 1a će iz smera Kelebije saobraćati Rudić ulicom, a stajalište kod "Gimnazije Svetozar Marković" će biti izmešteno ispred ulaza u Sinagogu, uz napomenu da iz smera Novog naselja neće doći do promene u trasi linije 1a.

Što se tiče linija 8a, ona će u subotu od 14-19 časova umesto do Lifke saobraćati do Međumesne autobuske stanice "Subotica" odakle će biti i početna stanica navedene linije.

Ostale linije gradskog saobraćaja kao i prigradske linije će saobraćati bez promena. Po završetku manifestacije u ulici Trg žrtava fašizma autobusi će saobraćati po uobičajenim trasama.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
realan Odgovori
zatvaraju ulice zbog cirkusa manjine...smesno
Marija
Radujte se ako Vi ne pripadate nekoj nacionalnoj manjini, čije pripadnike ljudi kao Vi omalovažavaju, smatraju ih građanima drugog reda. Niko ne može da bira gde će se roditi, državljanin je zemlje gde se rodio, ali ima pravo za izbor svoje nacionalnosti i za proslavu svojih praznika, koje vi nazivate cirkusom. Ako mislite da ste veliki patriota samo zato što niste manjina, znajte, da među tim ljudima ima većih patriota od Vas. Ja sam pripadnik mađarske nacionalne manjine, ali čak ni dvojno državljanstvo nisam tražila, mada imam sve uslove za to. Veći sam patriota od Vas, poštujem zakone i propise svoje države i priznajem svim ljudima pravo, da budu u nekoj manjini i da slave svoje praznike. Vi ste očigledno nezadovoljan čovek, koji mrzi druge. Žalosno po Vas.
Vergeltung Odgovori
Hehe, mene jedino zanima zašto Orbanovi Mađari slave svetog Ištvana 20-og a Pastorovi 18-og? Zato što su bliži ekvatoru, ili? :)
opalac
Zato sto Madjari u Srbiji zele da proslave svoj verski praznik, ali ne mogu da dobiju slobodan dan, pa ga prebacuju na najblizi vikend. Razumes li sad? :)
Lion80 Odgovori
@realan
Cirkus je kada vi "slavite" božić. Tada se slavi rođenje Isusa Krista što veze nema sa nacionalnošću.To je verski praznik.Zašto nosite zastave?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.