• Pregleda: 5534

Promena reda vožnje vozova?

Problem sa kojim se suočavaju neki sugrađani koji kao prevozno sredstvo koriste voz, jeste čekanje satima na stanici. Naima, po redu vožnje, na nekim linijama, voz ide na svaka 4 sata. U JP "Železnice Srbije" Subotica, kažu da im se građani javljaju sa zahtevima za promenu reda vožnje. Red vožnje se može promeniti, ali tek kada istekne stari red vožnje.
Promena reda vožnje vozova?

Red vožnje koji je stupio na snagu 09. decembra 2012. godine, važi do 14. decembra ove godine. Samim redom vožnje i rasporedom polaska vozova, neki sugrađani nisu zadovoljni.

U JP-u "Železnice Srbije" kažu da se putnici javljaju sa zahtevima za promenu reda vožnje, što oni uvažavaju. Ti podaci se prikupljaju i na osnovu njih, u ovom preduzeću, prave predloge o izmeni reda vožnje.

Stupanjem na snagu jednog reda vožnje, počinje se sa radom na novom, koji će važiti od naredne godine. U okviru reda vožnje, predviđa se sezona i režim saobraćaja u toku sezone. Letnja sezona počinje 07. juna i završava 08. septembra. Tu postoje određene korekcije kod vozova za Bar, a ostali vozovi nemaju neka veća pomeranja.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Suzana Gagić

povezane teme

2
robin Odgovori
NIi staroga se nisu držali pričam o srebrenim Strelama koji nisu mogli do bogojeva do sente otićibarem to da saobraća da se ponovo može računati na železnicu
lakumity103 Odgovori
Za promenu, možda bi stvarno mogli početi da "voze". Na primer nešto što bi ušlo u istoriju železnice na ovim prostorima kao herojski podvig sa parolom " DO NOVOG SADA ZA 2 SATA"
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.