Komentara: 4
Pregleda: 6239

Prolećni raspust - vreme za odmor i druženje

06.04.2015. u 18:52h
Izvor: RTV Yueco
Đaci škola u Vojvodini će biti na prolećnom, uskršnjem  raspustu do utorka, 14. aprila. Desetak dana raspusta đaci bi trebalo da iskoriste za odmor, kako bi spremno dočekali početak četvrtog kvartala, savetuju školski psiholozi. Slobodno vreme deca bi trebalo da provode u druženju sa vršnjacima, na svežem vazduhu.
Prolećni raspust - vreme za odmor i druženje

Baš kao prema savetima školskih psihologa, učenik 6. razreda OŠ „Kizur Ištvan“  Nikša Čabarkapa, uživa u odmoru od školskih obaveza, uz igru i zabavu. Kako je odličan đak, Nikša ne mora da brine o đačkim obavezama, pa slobodno vreme koristi za druženje sa vršnjacima.

Psiholozi savetuju da o bi školskim obavezama tokom slobodnih desetak dana trebalo da brinu samo oni koji su treće kvartal završili sa negativnom ocenom. Ostali, ukoliko ne mogu negde da otputuju, trebalo bi što više vremena da provode družeći se na svežem vazduhu. Psiholozi savetuju da bi trebalo  dozvoliti deci da uživaju u onome što im najviše prija. Međutim, to ne znači da veći deo dana mogu da provode uz kompjuter ili televizor. Ukoliko su dobri đaci, isti saveti važe i za osmake.

Nakon prolećnog raspusta, koji traje do 14. aprila, đaci će do kraja školske godine imati malo više od tridesetak radnih dana. Najveće obaveze imaće učenici osmog razreda, koje čeka završni ispit. Psiholozi ističu da je samopouzdanje deteta ključna karika za uspeh na završnom ispitu, te da je deci neophodna roditeljska podrška.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 3 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 6239
Povezane teme

raspust

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.