• Pregleda: 946

Projekcija filma ''Druga strana svega'' u sredu u Savremenoj galeriji

Projekcija dokumentarnog filma ''Druga strana svega'' rediteljke Mile Turajlić, održaće se u sredu, 17. januara, u Savremenoj galeriji Subotica, s početkom u 19 časova. Nakon projekcije, uslediće razgovor sa rediteljkom i glavnom protagonistkinjom filma, Srbijankom Turajlić, njenom majkom, dugogodišnjom aktivistkinjom i univerzitetskom profesorkom u penziji. Ulaz za sve zainteresovane je slobodan.
Projekcija filma ''Druga strana svega'' u sredu u Savremenoj galeriji

Zaključana vrata u jednom stanu u Beogradu, već 70 godina predstavljaju barijeru koja jednu porodicu odvaja od njene prošlosti, otkrivaju istoriju te porodice i burnu političku prošlost naše zemlje.

Kroz intimne razgovore majke i ćerke, dokumentarni film "Druga strana svega" Mile Turajlić ispituje ishode političkog angažovanja u vremenu nacionalizma, građanskog rata i diktature. Dok rediteljka traži odgovore od svoje majke o njenoj borbi i razočarenjima, hronika jedne porodice postaje i portret jednog društva tokom političkih nemira, te postavlja pitanje da li i kako nove generacije nastavljaju i oblikuju borbu za budućnost zemlje u kojoj žive.

Nakon projekcije filma, uslediće razgovor sa rediteljkom i glavnom protagonistkinjom filma, Srbijankom Turajlić, a moderatori razgovora biće Viktorija Šimon Vuletić i Petar Mitrić.

Film "Druga strana svega" imao je svetsku premijeru na prestižnom filmskom festivalu u Torontu, njujoršku premijeru, kao i evropsku premijeru u Amsterdamu, gde je osvojio glavnu nagradu na najvažnijem festivalu dokumentarnog filma IDFA. Na domaćoj premijeri, održanoj 29. novembra u okviru 23. Festivala autorskog filma, popunio je Sava Centar.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Politikolog Odgovori
Najtoplije preporučujem pripadnicima vladajuće stranke da pogledaju ovaj film. UOSTALOM, SMATRAM DA LABANA TREBA SMENITI!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.