Komentara: 1
Pregleda: 2350

Projekcija digitalno restauriranog filma "Lepota poroka" u petak u bioskopu "Eurocinema"

13.06.2018. u 15:20h
Izvor: Subotica.com
Kultno ostvarenje srpskog Felinija Živka Nikolića, „Lepota poroka“ koje je digitalno restaurirano u okviru projekta „Vip Kinoteka“, biće prikazano u petak, 15. juna, na Otvorenom univerzitetu Subotica, s početkom u 19 časova. Ulaz na projekciju je besplatan.
Projekcija digitalno restauriranog filma "Lepota poroka" u petak u bioskopu "Eurocinema"

Nakon projekcije digitalno restauriranih domaćih filmova "Ko to tamo peva" i "Specijalno vaspitanje", subotička publika će imati priliku da u "novom ruhu" pogleda još jedan kultni film "Lepota poroka".

Reč je o jugoslovenskom klasiku iz 1986. godine, koji je svojevremeno okupio velikane našeg glumišta poput Petra Božovića, Mire Furlan, Mire Banjac, Milutina Mime Karadžića, Miodraga Mikija Krstovića, Eve Ras, Vesne Pećanac, Bore Stijepanovića, Dobrile Ćirković, Jasne Beri, Bore Begovića, Mila Miranovića i drugih.

Ovo filmsko ostvarenje okarakterisano je kao komedija i vrlo ogoljeno predstavlja, s jedne strane tradicionalni način života u crnogorskim brdima, a s druge onaj u primorju koji je lišen svih moralnih vrednosti.

Projekcija digitalno restauriranog filma "Lepota poroka" u petak u bioskopu "Eurocinema"

Projekat „Vip Kinoteka“, koji je nastao u saradnji kompanije Vip mobile i Jugoslovenske kinoteke, ima za cilj da sačuva i zaštiti ostvarenja koja su obeležila srpsku kinematografiju, a proglašena su za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja.

Ovim projektom, koji trenutno obuhvata deset filmskih ostvarenja snimljenih u periodu od 1967. do 1993. godine, započet je dugo očekivani proces digitalne restauracije srpskog filmskog nasleđa. Do kraja ove godine biće digitalno restaurirano još pet filmskih ostvarenja, koja su obeležila srpsku i regionalnu kinematografiju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2350
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

restauracija

filmska projekcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.