Komentara: 4
Pregleda: 11211

Projekat „Podstičemo žensko preduzetništvo“

19.04.2015. u 03:11h
U petak je održan završni događaj u okviru projekta „Podstičemo žensko preduzetništvo“ na Otvorenom univerzitetu koje je organizovalo Udruženje poslovnih žena Srbije sa 4 partnerske organizacije. Projekat je trajao 10 meseci i sprovodio se u 5 gradova u Srbiji, između ostalog, i u Subotici.
Projekat „Podstičemo žensko preduzetništvo“

Sam projekat je koncipiran tako što je 26 mentorskih parova prošlo kroz mentorski proces u kome su iskusne preduzetnice pomagale svojim mlađim koleginicama da razviju svoja preduzeća. Među učesnicama su bile preduzetnice, studentkinje, odnosno one žene koje žele da započnu sopstveni biznis.

Kada je u pitanju Subotica, u projektu „Podstičemo žensko preduzetništvo“ učestvovalo je devet preduzetnica.

Maiko Nakagaki, program menadžerka Centra za internacionalna privatna preduzeća iz Vašingtona, uz čiju podršku je projekat realizovan, obavila je danas intervju sa 3 najuspešnija para. Nakagaki je ovom prilikom rekla: „Mi smatramo da je veoma važno osnažiti žensko preduzetništvo u Srbiji jer su žene mnogo doprinele razvoju ovog ovog društva u poslednjih 30- 40 godina, međutim, često njihov dobrinos nije bio priznat, tako da ih treba veličati. Takođe, treba osnaživati žene preduzetnice, pogotovo one koje su to nedavno postale, jer su prve godine za biznis veoma rizične. Potrebno im je uliti neophodno samopouzdanje kako bi uspele, te je ovaj program mentorstva pomogao u podršci preduzetnicama koje su pomalo nesigurne ili nisu dovoljno upoznate s tim kako treba uspešno voditi posao.“

Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 11211
Povezane teme

žensko preduzetništvo

žene preduzetnice

preduzetništvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.