Komentara: 21
Pregleda: 3458

Projekat: ”Jačanje romskih srednjeoškolaca za aktivno uključivanje u društvo”

05.07.2013. u 16:09h
Izvor: RTV Yueco
U prostorijama Edukativnog centra Roma danas je otpočela realizacija projekta ”Jačanje romskih srednjeoškolaca za aktivno uključivanje u društvo” koja će obrađivati teme koje se odnose na informacije i znanja vezana za participaciju i volonterizam mladih, mehanizme lobiranja i samozastupanja, kao i ulogu i značaj postojanja organizaija civilnog društva. Projekat je podržao Grad Subotica, odnosno kancelarija za mlade.
Projekat: ”Jačanje romskih srednjeoškolaca za aktivno uključivanje u društvo”

Projekat je podeljen u 3 faze, kao što su održavanje radionica, predstavljanje rada drugih omladinskih organizacija, kao i pružanje podrške u učenju romskim učenicima iz dveju škola iz OŠ Đuro Salaj i Marko Vuković. Do sada je održano 5 radionica gde se razgovaralo o građanskoj participaciji i omladinskom aktivizmu, dok se ova poslednja radionica bavi predstavljanjem uloge omladinskih organizacija u društvu.

Predsednik Upravnog odbora Edukativnog centra Roma Stevan Nikolić istakao je da je ovo treća generacija koja prolazi kroz Edukativni centar Roma i da se sada konačno ozbiljnije radi, samim tim što je i Grad pružio podršku ovim projektima.

Nakon završetak niza radionica, učesnici će na osnovu svojih interesovanja posetiti omladinske organizacije sa čijim radom će se upoznati po mogućnosti uključiti u njihove aktivnosti kao učesnici ili volonteri.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 3458
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.